render3grootdef_kleinPer 1 augustus 2015 ons nieuwe gebouw aan de Wilgenplaslaan

 

schrijfjein

 

Nieuw gebouw – nieuw logo – nieuwe naam!

Melanchthon Prinses Irene heeft een nieuw gebouw. Wij vinden dat daar een nieuwe naam bij hoort. Een naam die, zoals de meeste scholen van Melanchthon, aangeeft waar de school zich bevind. Aangezien de school aan de Wilgenplaslaan staat, was de keuze niet zo moeilijk en is het Melanchthon Wilgenplaslaan geworden.

De Wilgenplas hoort bij de geschiedenis van Schiebroek. De Wilgenplas werd in 1932 geopend en was op dat moment het grootste openluchtzwembad van Europa. Je kon er zwemmen, er was een duiktoren, kermisattracties, sportvelden en turntoestellen. Melanchthon Wilgenplaslaan is een school voor Ondernemen, Welzijn & Sport. De Wilgenplas stond in 1932 voor gedurfd ondernemerschap, voor het welzijn van de vele bezoekers en gaf de bewoners uit een grote omgeving de gelegenheid tot sporten. Het groen en blauw in ons nieuwe logo staan voor de natuur en het water van De Wilgenplas.

Melanchthon Prinses Irene is een leuke en veilige school waarvan je nog kunt zeggen dat ‘iedereen elkaar kent’. Bij ons staat goed, gedegen onderwijs centraal. Melanchthon Prinses Irene biedt onderwijs op vmbo-basis, vmbo-kader en vmbo-gemengd niveau. Dit kan met of zonder leerwegondersteuning  (LWOO).

Melanchthon Prinses Irene in het kort:

  • Klein, veilig en gezellig
  • Persoonlijk benadering; iedereen kent elkaar
  • Veel praktijklessen in goed uitgeruste praktijklokalen
  • Veel contact met ouders/verzorgers
  • Talent-uren in leerjaar 1 t/m 3
  • Sport; Challenge010, LekkerFit en sportdagen

Door de kleinschaligheid van onze school heerst er op onze school een sfeer van gezelligheid, veiligheid en verbondenheid. Leerlingen, ouders en medewerkers werken samen om tot een maximaal resultaat te komen, want onderwijs maken we samen!

 

Zomerschool 2015

Van 10 t/m 16 juli is er zomerschool op Melanchthon Wilgenplaslaan. Dit is voor leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken en zich willen voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Verschillende leerlingen voldoen niet aan de bevorderingsnorm. De docenten kunnen tijdens de bevorderingsvergadering besluiten dat een leerling alsnog naar het volgende jaar over kan, wanneer de leerling de zomerschool gaat volgen.

 

aanmelden3 brochure2 opleidingen2