Op 9 november j.l. was het zover: de opening van het derde seizoen van Jong Ondernemen. Een ruim aantal nieuwe ondernemingen, opgezet door leerlingen uit Havo 5 en Vwo 6, presenteerde hun bedrijfsplan aan belangstellende ouders, vrienden, kennissen, medeleerlingen, docenten en een deskundige jury.

Het doel van de pitches was om potentiele investeerders te informeren en om hun interesse op te wekken voor nieuw uit te geven aandelen. Ook werden de producten gepresenteerd.

Daarna werd de druk bezochte aandelenbeurs geopend met een gongslag door leerlingen uit Havo 4 die deelnemen aan de Havo Business Class. Dit ondernemende programma wordt exclusief voor Havo 4 leerlingen aangeboden aan potentieel ondernemerstalent en vormt één van de vele plusprogramma’s die Melanchthon Bergschenhoek aanbiedt.

Jong ondernemen_2

Over ruim een half jaar weten we welke onderneming het meest rendement heeft opgeleverd voor de aandeelhouders. Maar winst is zeker niet de belangrijkste reden om het ondernemerschap en de commerciële talentontwikkeling te promoten.

“Leren samenwerken, innoveren, risico’s kunnen inschatten en creatieve ontwikkeling zijn eigenlijk nog veel belangrijker, net als maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit zijn vaardigheden en eigenschappen die alle werknemers in de toekomst nodig hebben om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt, in een eigen bedrijf of als werknemer” aldus mevrouw Priest, docente bedrijfseconomie en management & organisatie van de school aan De Zijde 3 te Bergschenhoek.