‘Waarom moest zij sterven? Waarom zij?’

Deze vraag – op de melodie van ‘Let it be’ – stond centraal in het toneelstuk door gymnasium 5. Zij voerden hun eigen bewerking van Euripides’ tragedie ‘Alkestis’ op. Hierin offert Alkestis zichzelf op door te sterven in plaats van haar man Admetos. Maar zodra zij gestorven is, heeft Admetos spijt dat hij hiermee heeft ingestemd: want wat stelt het leven nog voor zonder zijn geliefde vrouw? Op dat moment verschijnt de held Herakles. Kan hij het tij keren?

G5 begon dit schooljaar met het bestuderen van de tragedie van Euripides, vervolgens bewerkten zij het script, schreven nieuwe koorliederen op melodieën van popsongs, regelden attributen en repeteerden hun rol. Met enorme inzet werkten zij toe naar dat ene moment: hun versie van het toneelstuk opvoeren voor het grote publiek!

Op donderdagavond 16 januari was het dan eindelijk zo ver. De aula stroomde vol met ouders, opa’s en oma’s, klasgenoten en andere belangstellenden. De leerlingen speelden de sterren van de hemel, het publiek genoot en langzaam maakte de lichte spanning plaats voor enorme trots!