Je eigen laptop op Melanchthon Bergschenhoek

 

Bij Melanchthon Bergschenhoek neem je je eigen laptop mee! We werken namelijk niet alleen met boeken en schriften, maar ook met digitale programma’s van school op je eigen laptop. Je kunt dan optimaal aan de slag in onze onderwijsvorm. Dit geldt natuurlijk voor leerlingen van alle leerjaren.

Bij de leerlingen van klas 1 en 2 gaan we ervan uit dat iedere leerling een eigen laptop meeneemt.

Brugklassers

Wanneer neem je als brugklasser de laptop voor het eerst mee?

Je zorgt ervoor dat je de laptop op de tweede wendag (op donderdag) meeneemt. Dan krijg je de code van je kluisje zodat je jouw laptop kunt opbergen als je bijvoorbeeld naar sportles gaat.

Je krijgt dan ook te horen hoe je jouw gratis versie van office 365 kunt installeren, hoe je bestanden moet opslaan, informatie over je wachtwoord enzovoort.

Het is het verstandigst om je laptop ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar aan te schaffen. Je kunt er dan al een beetje aan wennen. Ga niet meteen allerlei zaken zoals bijvoorbeeld spelletjes erop installeren; je laptop zit dan vrij snel ‘vol’ en hij wordt dan véél langzamer. Vreemde applicaties kunnen de betrouwbaarheid van je laptop ook aantasten en dat is natuurlijk niet de bedoeling, je kunt dan bijvoorbeeld bestanden kwijtraken, hij is immers voornamelijk voor school!

Als je nog geen laptop hebt

De firma Informatique in Berkel & Rodenrijs biedt voor onze school een speciale serie laptops aan, afgestemd op onze minimumspecificaties, tegen scherpe prijzen met een prima service en garantie en met aantrekkelijke mogelijkheden voor extra garantie en verzekering. Vraag hiernaar bij Informatique, je krijgt korting op speciale modellen bij vertoon van de schoolpas of de plaatsingsbrief.

Minimumeisen

Je bent overigens helemaal vrij om je laptop ergens anders aan te schaffen en om te kiezen voor Windows, Apple of Android, zolang de laptop maar aan de volgende minimumeisen voldoet: minimaal 13 inch, SSD, accucapaciteit voor ca. 6 uur gemiddeld gebruik.

Zorg altijd voor een goede virusscanner en een beschermende hoes of rugzak. Daarbij adviseren wij om voor een langere garantieperiode te kiezen en een verzekering af te sluiten. Een tablet raden wij om diverse redenen af voor onze vorm van onderwijs.

Chromebooks zijn niet geschikt voor leerlingen die technasium doen! Dit heeft te maken met speciale programmasoftware die niet permanent op een chromebook kan worden geïnstalleerd.
Chromebooks raden wij sowieso af omdat de webbased methodesites van de verschillende educatieve uitgevers niet altijd compatibel blijken te zijn met de chromebook.

Office en online opslag (cloud)

Je hoeft geen officepakket aan te schaffen, leerlingen krijgen van school een Office365 licentie. Hierbij inbegrepen zit gratis online opslagruimte.

Verder wijzen we op de website www.slim.nl waar leerlingen tegen scherpe prijzen hardware, applicaties en accessoires aan kunnen schaffen.

Ouders

Indien de financiële thuissituatie problemen oplevert bij de aanschaf van een laptop, kunt u contact opnemen met de schoolleiding; wij willen namelijk iedereen de mogelijkheid geven om bij ons onderwijs te volgen.