Melanchthon Bergschenhoek. Werken met je eigen laptop.

Op Melanchthon Bergschenhoek werk je met je eigen laptop. Je kunt op deze manier optimaal aan de slag in onze onderwijsvorm.

Als je nog geen laptop hebt

De firma Informatique in Berkel & Rodenrijs biedt voor onze school een speciale serie laptops aan.  Dat heeft de volgende voordelen:

  • De laptops zijn afgestemd op onze minimumspecificaties
  • De laptops worden aangeboden tegen scherpe prijzen
  • Informatique biedt prima service, garantie en verzekeringen

Vraag bij Informatique naar de mogelijkheden. Op vertoon van de schoolpas of de plaatsingsbrief krijg je korting op speciale modellen.

Minimumeisen

Je bent uiteraard helemaal vrij om je laptop ergens anders aan te schaffen en om te kiezen voor Windows, Apple of Android, zolang de laptop maar aan de volgende minimumeisen voldoet:

  • minimaal 13 inch beeldscherm
  • SSD
  • accucapaciteit voor ca 6 uur gemiddeld gebruik

Een laptop met Windows heeft de voorkeur omdat in de praktijk is gebleken dat andere besturingssystemen voor problemen kunnen zorgen bij het gebruik van (online) digitaal lesmateriaal.

Zorg altijd voor een goede virusscanner en een beschermende hoes of rugzak. Verder adviseren wij om voor een langere garantieperiode te kiezen en een verzekering af te sluiten. Een tablet raden wij om diverse redenen af voor onze vorm van onderwijs. Let op: Chromebooks zijn niet geschikt voor leerlingen die technasium doen. Dit heeft te maken met speciale programmasoftware die niet permanent op een chromebook kan worden geïnstalleerd.

Office en online opslag (cloud)

Je hoeft geen officepakket aan te schaffen. Je krijgt namelijk van school een Office365-licentie. Daarbij is gratis online opslagruimte inbegrepen. We willen je ook graag verwijzen naar de website www.slim.nl, waar je tegen scherpe prijzen hardware, applicaties en accessoires aan kunt schaffen.

Schaf je laptop ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar aan. Je kunt er dan al een beetje aan wennen. Het is niet verstandig om allerlei zaken zoals bijvoorbeeld spelletjes te installeren. Je laptop zit dan vrij snel ‘vol’ en hij wordt dan veel langzamer. Vreemde applicaties kunnen de betrouwbaarheid van je laptop aantasten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt daardoor bijvoorbeeld bestanden kwijtraken.

Ouders

Als het bezwaarlijk is een eigen laptop aan te schaffen, verzoeken we u contact op te nemen met de  directie van de school om alternatieven te bespreken. Wij willen namelijk iedereen de mogelijkheid geven om bij ons onderwijs te volgen.