Bergschenhoek is een open christelijke school; iedereen die bij ons onderwijs wil volgen is dus in principe van harte welkom. Het christelijke karakter komt onder andere terug in de wijze waarop we met elkaar omgaan, de waarden die hieraan ten grondslag liggen – eigenaarschap, naastenliefde, verbondenheid en optimisme – en de aandacht die we hier tijdens dagopeningen en vieringen aan geven. Bij een vak als Levensbeschouwing komen ook de andere wereldreligies aan bod.

De relatie staat centraal
‘Vanuit relaties naar prestaties’ is een van onze belangrijke motto’s. Want alleen samen kunnen wij goed onderwijs maken: docenten, leerlingen, ouders en vele anderen. Wij willen weten wie jij bent, wat je nodig hebt en wat je te bieden hebt. Wij zijn een gemeenschap waar je jezelf mag zijn, waar we elkaar inspireren, waar we van elkaar leren en respect en interesse hebben voor elkaar. We vieren onze verschillen en zoeken continu naar wat ons verbindt.

Aandacht voor jouw ontwikkeling
Onze overtuiging is dat jij en alle andere leerlingen en docenten goed werk willen leveren en willen groeien. Daarom houden we vinger aan de pols: wat kun je, wat wil je leren en hoe komen we daar?
Waar ben je goed in? Wat is voor verbetering vatbaar? Waar heb je hulp bij nodig? Op die manier krijg je zelfvertrouwen, waardering, leer je allerlei belangrijke vaardigheden en bereid je je voor op een mooie rol in de samenleving.

Schoolcultuur
Wij zijn een middelgrote school waar veel leerlingen en docenten elkaar kennen. Wat dat betreft is het brugklaskamp, aan het begin van leerjaar 1, een goed begin! Op school nemen we de tijd voor elkaar en hebben we interesse in elkaar; niet alleen in de schoolse zaken, maar bijvoorbeeld ook hoe het thuis gaat, je sport of hobby’s. Je mag hier zijn én worden wie je bent. Natuurlijk kunnen we het ook met elkaar oneens zijn en gebeuren er wel eens vervelende dingen op school. Ons uitgangspunt is altijd: nadenken over je eigen rol, de gevoelens van de ander en zaken uitpraten. Je kunt altijd bij je mentor terecht, of bij een juniormentor uit leerjaar 5.

Jouw mening telt
Wij vinden het belangrijk dat je kritisch leert denken, je eigen mening vormt en die goed weet te verwoorden en presenteren. Ook op school telt jouw mening, in de klas en daarbuiten, bijvoorbeeld in het leerlingenpanel, leerlingenparlement of de medezeggenschapsraad.

Ook gezelligheid buiten school
Buiten de lessen om is er op school van alles te doen, zoals sporten, muziek, voorstellingen, Melanchthon Open Podium en nog veel meer. Of gewoon gezellig kletsen natuurlijk. En wat dacht je van het brugklaskamp, de werkweek naar Normandië in leerjaar 2 (gymnasium 2 naar Trier) en buitenlandse reizen in leerjaar 4.

Hier leer je wat je in de toekomst nodig hebt en wat je wilt ontwikkelen

Een veilige, vertrouwde school waar je goed kunt leren

Inspirerend onderwijs waar je het beste uit jezelf haalt

Op Bergschenhoek kennen we elkaar en nemen we de tijd voor elkaar

Maak je eigen keuzes: wat kun je en waarin ben je geïnteresseerd?

Een open gebouw met fijne ruimtes en moderne leermiddelen

Bereid je voor op een mooie rol in de samenleving