Op onze site vind je allerlei informatie over onze school. Op deze pagina vertellen drie brugklassers over hun eerste ervaringen op Melanchthon Bergschenhoek.

Naam: Isabella

1.       Waarom heb je voor Melanchthon Bergschenhoek gekozen?

Vanwege de uitstraling, de docenten en eigenlijk het hele gevoel werd het voor mij Melanchthon Bergschenhoek. Het technasium was echt één van de belangrijkste redenen. Ik kan hier mijn creativiteit kwijt. Dat is voor mij belangrijk.

2.       Waarom heb je voor het gymnasium gekozen?

Ik kreeg van de basisschool het advies VWO. Ik ben altijd al beter geweest in talen en heb ook altijd al een zwak voor mythologie gehad. Ook mijn ouders vonden het een goed idee. Tot nu toe geniet ik van deze school. Mijn cijfers zijn mooi, dus ik heb geen spijt van mijn keuze.

3.       Hoe vond je de eerste weken op Melanchthon Bergschenhoek?

De eerst weken vond ik best wel druk. Op mijn oude school had ik bijna geen huiswerk. Dat is nu wel anders. De eerste weken waren ook echt gezellig. Ik trek nu op met mensen van mijn eigen niveau. Dat is echt fijn. Ik was er echt aan toe. Ik weet zeker dat ik het op deze school naar mijn zin ga hebben.

4.       Wat vind je tot nu toe het leukste vak en waarom?

Beeldende vorming. Onze docent is geweldig. De spirit is er en ik voel me er echt thuis. Ook Nederlands is heel cool. Je krijgt er echt tijd om te lezen. Ik vind eigenlijk alles wel leuk maar het valt of staat met de sfeer.

5.       Hoe zou je de sfeer op school en in de klas omschrijven?

Gezellig maar ook professioneel. Je merkt dat je moet presteren maar de druk wordt nog niet echt opgevoerd. Later zal dit wel meer worden. Nu wordt er nog rustig aan gedaan.

 

Naam: Yasmin

1.       Waarom heb je voor Melanchthon Bergschenhoek gekozen?

Ik heb voor Melanchthon Bergschenhoek gekozen, omdat er geen dalton-uren zijn. Ook leken mij de docenten op deze school erg aardig.

2.     Hoe vond je de eerste weken op Melanchthon Bergschenhoek?

Ik vond de eerste weken erg leuk. Er was in de eerste weken nog weinig huiswerk. Ook was het supergezellig! De hoeveelheid huiswerk wordt nu wel wat meer. Dus bereid je vast voor.

3.       Wat vind je tot nu toe het leukste vak en waarom?

Engels vind ik het leukste vak. Ik vind het makkelijk en het wordt ook nog eens gegeven door een leuke docent.

4.       Hoe is de sfeer op school en in de klas?

Bij mij in de klas is de sfeer rustig. Op school is de sfeer goed, alleen in de pauze is het wel eens druk.

5.       Wat is het leukste moment tot nu toe in de brugklas?

Het brugklaskamp! Dat was echt supergezellig! De spellen tijdens het kamp waren erg leuk. Vooral de spooktocht.

 

Naam: George

1.       Waarom heb je voor Melanchthon Bergschenhoek gekozen?

Ik heb voor deze school gekozen, omdat het me een erg leuke school leek. Ook zit mijn zus op deze school. Het leuke van deze school vind ik dat je plusvakken hebt. Dat zijn vakken die je zelf kunt kiezen.

2.       Hoe vond je de eerste weken op Melanchthon Bergschenhoek?

Het was wennen maar wel erg leuk. Het was wennen, omdat we op de basisschool bijna geen huiswerk kregen. Nu krijgen we bijna bij elk lesblok best wel wat huiswerk.

3.       Wat vind je tot nu toe het leukste vak en waarom?

Het leukst vind ik muziek. Daar krijg je geen huiswerk voor. Muziek is ook leuk, omdat we op het keyboard mogen spelen en ook op andere instrumenten.

4.       Kun je iets vertellen over de sfeer in de klas?

Ik vind de sfeer goed. We zijn niet zo snel stil maar wel slim. In onze klas zitten wel een paar drukke kinderen. Als we stil moeten worden dan worden we dat wel.

5.       Wat is het grootste verschil tussen de basisschool en Melanchthon Bergschenhoek?

Er is op Melanchthon Bergschenhoek meer huiswerk dan op de basisschool. Ook ben je meestal later uit.