Over Melanchthon
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 4900 leerlingen. We werken dagelijks met jonge mensen die vol vragen zitten, over zichzelf, de ander en de wereld. Wij bieden hun een veilige plek waar iedereen kan zijn en worden wie hij is. Elke dag groeien mensen op de negen diverse vestigingen van Melanchthon. Dat gebeurt op vele vlakken: kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. We leren van elkaar en met elkaar. In de geest van Melanchthon.

De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Leerlingen die bij ons onderwijs volgen mogen zich verschillend ontwikkelen en de manier van leren, leven en werken kiezen die bij hen past.

Acht scholen
Met acht scholen in Rotterdam Noord, Rotterdam Schiebroek, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis.

We handelen in de geest van Melanchthon. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen kunnen groeien als mens. Onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, over meer dan kennis en cognitieve vaardigheden. Onderwijs gaat vooral ook over het leven. Het gaat over het leren van normen en waarden. Over het ontwikkelen sociale skills. De mens staat op onze vestigingen centraal. Menselijke vaardigheden staan centraal. Zodat mensen bij Melanchthon hun ware bestemming kunnen ontdekken. Op Melanchthon leer je voor het leven.

Identiteit
Melanchthon Scholengemeenschap maakt deel uit van CVO. Zeven scholengroepen voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving vallen onder deze Verenging. Vanuit een open christelijke inspiratie bieden de scholen van CVO jonge mensen stimulerend onderwijs en een brede vorming.

Mocht u meer interesse hebben in (werken bij) Melanchthon Scholengemeenschap, klik dan hier.

A13 N470 A16 Berkel en Rodenrijs Rodenrijs Prins Alexander Kralingsebos Overschie N472 Rotterdam Hillegersberg N471 A20 Erasmus Universiteit N209 DiergaardeBlijdorp Bergschenhoek Schiebroek Bleiswijk Rotterdam The Hague Airport Plaswijckpark Lansingerland BergschenhoekBergschenhoek Lansingerland BerkrodenBerkel en Rodenrijs Lansingerland Business SchoolBleiswijk Lansingerland de BlesewicBleiswijk Rotterdam Mavo SchiebroekRotterdam Rotterdam SchiebroekRotterdam Rotterdam WilgenplaslaanRotterdam rotterdam KralingenRotterdam