Over Melanchthon
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 4900 leerlingen. We werken dagelijks met jonge mensen die vol vragen zitten, over zichzelf, de ander en de wereld. Wij bieden hun een veilige plek waar iedereen kan zijn en worden wie hij is. Elke dag groeien mensen op de negen diverse vestigingen van Melanchthon. Dat gebeurt op vele vlakken: kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. We leren van elkaar en met elkaar. In de geest van Melanchthon.

De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Leerlingen die bij ons onderwijs volgen mogen zich verschillend ontwikkelen en de manier van leren, leven en werken kiezen die bij hen past.

Acht scholen
Met acht scholen in Rotterdam Noord, Rotterdam Schiebroek, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis.

We handelen in de geest van Melanchthon. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen kunnen groeien als mens. Onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, over meer dan kennis en cognitieve vaardigheden. Onderwijs gaat vooral ook over het leven. Het gaat over het leren van normen en waarden. Over het ontwikkelen sociale skills. De mens staat op onze vestigingen centraal. Menselijke vaardigheden staan centraal. Zodat mensen bij Melanchthon hun ware bestemming kunnen ontdekken. Op Melanchthon leer je voor het leven.

Identiteit
Melanchthon Scholengemeenschap maakt deel uit van CVO. Zeven scholengroepen voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving vallen onder deze Verenging. Vanuit een open christelijke inspiratie bieden de scholen van CVO jonge mensen stimulerend onderwijs en een brede vorming.

Kaart Melanchthon scholen

Hier leer je wat je in de toekomst nodig hebt en wat je wilt ontwikkelen

Een veilige, vertrouwde school waar je goed kunt leren

Inspirerend onderwijs waar je het beste uit jezelf haalt

Op Bergschenhoek kennen we elkaar en nemen we de tijd voor elkaar

Maak je eigen keuzes: wat kun je en waarin ben je geïnteresseerd?

Een open gebouw met fijne ruimtes en moderne leermiddelen

Bereid je voor op een mooie rol in de samenleving