Technasium leerlingen Melanchthon Bergschenhoek in de finale!

Elk jaar wordt er in samenwerking met een andere opdrachtgever een nieuw project ontwikkeld voor technasiumscholen in de regio. Van CLEAR RIVERS en het Maritiem Museum Rotterdam kregen technasiumleerlingen dit jaar de opdracht om de Plasticvanger door te ontwikkelen en nóg slimmer te maken. Scholieren van zeven technasia verdiepten zich in manieren om drijvend plastic uit het water te halen en ontwierpen hun eigen plasticvangers.

Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. De ideale plaats voor de finale, die plaatsvond in de het Innovation Dock. De leerlingen kregen een rondleiding in de RDM campus en Hogeschool Rotterdam gaf een presentatie over hun activiteiten omtrent Plastic Soep. Na een korte pauze was het grote moment aangebroken: onder toeziend oog van wethouder Arno Bonte, museumdirecteur Bert Boer en Ramon Knoester Founding Director van CLEAR RIVERS presenteerden de leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek hun idee en prototype bij het bassin van het aqualab. Beide teams deden dit voortreffelijk, complimenten voor Amy, Chayenne, Floris, Olivia, Britt, Eline en Rens!

Wethouder Arno Bonte van duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie: “Rotterdam bouwt aan een circulaire economie. Plasticvrije wateren zijn hier een belangrijk onderdeel van. Hier hebben we iedereen bij nodig en kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen. Deze leerlingen zijn letterlijk de toekomst voor een schone, duurzame stad en een voorbeeld voor hun leeftijdsgenoten. Daar kunnen zij trots op zijn, ik ben dankbaar voor hun werk!”

Het ontwerp van het team van het Christelijk Lyceum Delft, “de Zeekoe”, kwam als winnaar uit de bus. De winnende leerlingen mogen hun idee pitchen in de tentoonstelling ‘Offshore Experience’ van het Maritiem Museum. Daar gaan ze de strijd aan met andere innovatieve maritieme plannen. Wij feliciteren Maria, Marijn, Jade en Thijs van harte!

Hier leer je wat je in de toekomst nodig hebt en wat je wilt ontwikkelen

Een veilige, vertrouwde school waar je goed kunt leren

Inspirerend onderwijs waar je het beste uit jezelf haalt

Op Bergschenhoek kennen we elkaar en nemen we de tijd voor elkaar

Maak je eigen keuzes: wat kun je en waarin ben je geïnteresseerd?

Een open gebouw met fijne ruimtes en moderne leermiddelen

Bereid je voor op een mooie rol in de samenleving