Jonge ondernemers 3A (Small)

 

 

 

 

 

 

“Hoe verdien je een zak met geld?”

Regelmatig zullen gastsprekers onze leerlingen inspireren en uitdagen om na te denken over het ondernemerschap en de kansen die het entrepeneurship hen biedt.
Nico Woudenberg, verbonden aan Jong Ondernemen Nederland, heeft op 14 november jl. onze leerlingen voorbereid op een internationale ondernemerschapswedstrijd voor scholieren. Daarover in een volgend artikel meer. Maarten Obels van SAP, een marktleider in ondernemerssoftware en mobiele applicaties, heeft het vervolg hieraan gegeven op vrijdag 30 januari.

Onze ruim dertig jonge ondernemers, samen goed voor maar liefst acht zelfstandige ondernemingen, worden met bijna vijftig andere M&O-leerlingen uit de examenklassen Havo en Vwo tijdens de lessen M&O voorbereid op het landelijk eindexamen. Daarnaast krijgen zij ondernemersvaardigheden aangeleerd. De ondersteuning van mensen uit het bedrijfsleven is daarbij leuk en leerzaam, maar ook hard nodig om bij de leerlingen een gevoel te ontwikkelen voor product- en marktontwikkeling, waarbij de klant natuurlijk centraal staat.

In de Business Case kregen de leerlingen de opdracht om een willekeurig product te presenteren in een Elevator Pitch. In één minuut moesten de groepen een overtuigende presentatie neerzetten waarin argumenten naar voren kwamen die potentiele beleggers moesten overtuigen om “Een zak met geld” te investeren in het denkbeeldige bedrijf. De jury, bestaande uit mevrouw Priest, de heren Woudenberg, Obels en Riekwel, lette vooral op de presentatie, de orginaliteit van het product en op de argumenten om potentiele klanten te interesseren voor hun product.