Op donderdagavond 14 juni vond in de aula van Melanchthon Bergschenhoek het Open Podium 2018 plaats. Dit was alweer de elfde editie van dit jaarlijks terugkerend muziek-evenement.
Er waren dit jaar dertien optredens te bewonderen: leerlingen uit alle leerjaren waren vertegenwoordigd en ook alle stijlen kwamen voorbij. Zo waren er brugklassers ( Margitta, Marieke, Roxanne en Elisa) die Perfect van Ed Sheeran vertolkten, maar ook tweedeklasser Hilde die dit nummer op viool speelde.

 

Daarnaast waren er ook 3 docenten ( B. de Koning, M. de Koning en mevrouw Van Steenis) die zich waagden aan een 3 stemmig lied.
De presentatie was in vakkundige handen van Sem en Ruby.
Ieder jaar wordt de “MB Talent Award” uitgereikt aan de meest bijzondere act van de avond. De winnaar van de voorgaande editie mag bepalen wie zich een jaar lang “Het MB Talent” mag noemen. Roos was samen met Fleur de “winnaar” van vorig jaar.
Beide dames gaan volgend jaar hun opleiding vervolgen aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium.
We kunnen dus trots zijn op wat ons Open Podium aan talent voortbrengt!
Het optreden van Stijn viel dit jaar bij de jury het meest in de smaak en hij ontving aan het einde van de avond de “MB Talent Award 2018”. Met zijn vertolking van Lay me Down ( Sam Smith) onder pianobegeleiding van mevrouw Van Steenis zong hij werkelijk de pannen van het dak. Wat een talent ! Zoals Roos het verwoordde: “Je raakte me meteen van het begin tot het eind! Kippenvel!” Daar was het publiek het roerend mee eens.
En met een laatste optreden van de terechte winnaar en een groot applaus voor alle deelnemers werd deze mooie avond besloten.