Trots op de Havo Business Class! Tussen november en februari zijn onze leerlingen uit Havo 4 die het Havo Business Class programma volgen 4 keer op bezoek geweest bij Inholland in Rotterdam. Na interessante lezingen, workshops, gesprekken en coaching van studenten en vakdocenten van Inholland, volgde op 9 februari de slotbijeenkomst waarin ruim veertig leerlingen van diverse scholen met een korte zelfgemaakte videopresentatie hun bedrijf mochten pitchen. Al eerder hadden zij al hun businessplan moeten insturen. In totaal mochten acht bedrijven een presentatie houden voor een vak- en een publieksjury.

 

 

 

 

 

 

 

 

Melanchthon Bergschenhoek deed mee met drie ondernemingen: RHS, een bedrijf dat een vervelend klusje voor hun klanten uit handen neemt: het retourneren van verkeerde aankopen in een winkel. Helaas viel RHS buiten de prijzen omdat het businessplan na de deadline is ingestuurd. Saldi, een onderneming dat incourante fashionartikelen aanbiedt en zo ondernemers in de fashionbranche helpt op een voordelige manier van overtollige voorraden af te komen via internet, eindigde op een vierde plaats. De jury was erg te spreken over de pitch van Saldi, maar het businessplan was te beperkt om hoger te eindigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ondernemingsplan van Choco4 (Roos Snels, Quinten Tousain en Joey Hoornweg, Thomas Feenstra) werd door zowel de vak- als de publieksjury als beste gekozen. Ook de pitch beviel erg goed bij het publiek: 42% van de stemmen ging naar Choco4. Het bedrijf levert eerlijke kwaliteitschocolade (4you, 4me, 4everyone) via de post met persoonlijke berichten en verpakking.