Doe mee met Onderzoek & Ontwerpen
Lijkt het je leuk om met andere denkers, doeners, onderzoekers, tekenaars en ontwerpers samen te werken aan een echte opdracht uit het bedrijfsleven? Kies dan voor het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), dat we ook wel Technasium noemen. Je werkt in teams aan een realistische opdracht van een bedrijf. Dat begint met een excursie naar een bedrijf, waarna je met je team (vier personen) onderzoek doet naar het vraagstuk en werkt aan een creatieve oplossing of ontwerp.

Al in de brugklas maak je kennis met het Technasium en aan het eind van leerjaar 1 kies je of je hiermee verder gaat in leerjaar 2 en 3. Als je in de bovenbouw kiest voor een Natuurprofiel, kun je Onderzoek & Ontwerpen als examenvak kiezen op havo, atheneum en gymnasium.

Wat ga je zoal doen?
Je gaat bijvoorbeeld een nieuw dierenverblijf bedenken voor een dierentuin, schetsen en een maquette maken. In de tweede klas ontwerp je o.a. een levensloopbestendige woning en doe je onderzoek naar de gezondheid van leeftijdsgenoten. Je werkt in ons TechLab van 400 m2. Je kunt in de MakerSpace gebruik maken van een 3D-printer, lasersnijder, vacuĆ¼mvormer, boor-en zaagmachines en nog veel meer gereedschap.

Ontdek je talent
Het Technasium traint je in allerlei 21e -eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken, problemen oplossen, creatief en kritisch denken, ict-vaardigheden en informatie verzamelen en verwerken. Het leuke van het Technasium is ook dat je kennismaakt met allerlei technische beroepen en een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden die de techniek biedt. Je ontdekt dus je eigen talenten en wordt breed voorbereid op een technische studie.