Lijkt het je leuk om met andere denkers, doeners, onderzoekers, tekenaars en ontwerpers samen te werken aan een echte opdracht uit het bedrijfsleven? Na een excursie naar het bedrijf, werk je met het vierpersoonsteam toe tot een creatief, oplossingsgericht onderzoek of ontwerp. In het eerste jaar van het Technasium maak je kennis met Onderzoek en Ontwerpen (O&O).

Door een intensieve kennismaking met de diverse technische beroepen en werkprocessen krijg je een goed beeld van de vele mogelijkheden die de techniek biedt. Na het eerste jaar kun je kiezen voor O&O in klas twee en drie.

Een nieuw dierenverblijf in een dierentuin bedenken, schetsen en hiervan een maquette maken is een project in de eerste klas. In de tweede klas ontwerp je o.a. een levensloopbestendige woning en doe je onderzoek naar de gezondheid van leeftijdsgenoten.

Vanaf klas één tot en met klas drie word je getraind in de 21ste -eeuwse vaardigheden; samenwerken, probleemoplossend vermogen, creativiteit, kritisch denken, ict-vaardigheden en informatievaardigheden.

Op het Technasium van Melanchthon Bergschenhoek ga je aan de slag in het TechLab van 400 m2. Je werkt bij het maken van je opstelling voor een onderzoek of het maken van je prototype in de MakerSpace. Hierin kun je gebruik maken van 3d printers, lasersnijder, vacuümvormer, boor-en zaagmachines en nog heel veel meer gereedschap.

Leerlingen Melanchthon Bergschenhoek verslaan maritieme experts in ontwerpwedstrijd

Ontwerpopdracht Van Oord gewonnen door 3e klas leerlingen van Technasium

Lanceringen van de CanSat competitie

Wat is het Technasium?

Technasiumleerlingen op excursie naar het Maritiem Museum Rotterdam

O & O leerjaar 4 presenteert bij de RDM-campus

Algemeen-Dagblad-leerlingen-krijgen-opdracht-van-NS

Derde klas leerlingen ontwerpen kunststof kunst in Rotterdam