150601 Boekhouddiploma 2015 (Small)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een enthousiaste groep leerlingen van het Melanchthon te Bergschenhoek kreeg op 1 juni 2015 van hun docenten het landelijk erkende diploma Boekhouden overhandigd. Hiervoor hebben de leerlingen een pittig examen moeten afleggen van ‘de Associatie Praktijkexamens’. Met een slagingspercentage van 84% heeft deze groep iets bijzonders weten te bereiken. Het is immers niet eenvoudig om geheel vrijwillig, naast de normale lessen in klas 4 en 5 van het Vwo en Havo, nog een intensief programma van ongeveer 20 lessen te volgen.
Docent R. Riekwel, leraar economie en management & organisatie:  “Met deze prestatie bewijzen onze leerlingen niet alleen over vakkennis te beschikken op het boekhoudkundige vlak, maar ook dat zij een stapje extra willen en kunnen zetten en wat meer inspanning niet schuwen. Deze eigenschappen proberen wij op het Melanchthon Bergschenhoek te stimuleren door extra programma’s op diverse terreinen aan te bieden zodat talenten optimaal ontwikkeld worden. Dit onderdeel is daar één van. Het komende schooljaar gaan we zelfs beginnen met een Havo Business Class, speciaal voor leerlingen van de vierde klas Havo”.
Voor enkele examenleerlingen blijft het nog even spannend: op 11 juni horen zij of ze geslaagd zijn voor het diploma Havo.
Maar dit succes is in ieder geval nu al binnen.