Iedere leerling neemt een eigen laptop mee waarop je tijdens de lessen kunt werken. Daarnaast krijg je ook boeken. Je gebruikt dus digitale programma’s, maar je werkt ook nog op papier.

Eisen
Je bent bij de keuze voor een laptop vrij om te kiezen voor Windows, Apple of Android. Een laptop met Windows heeft de voorkeur omdat in de praktijk is gebleken dat andere besturingssystemen voor problemen kunnen zorgen bij het gebruik van (online) digitaal lesmateriaal. Het is wel van belang dat de laptop aan de volgende minimumeisen voldoet:

  • minimaal 13 inch beeldscherm
  • SSD
  • accucapaciteit voor ongeveer zes tot acht uur gemiddeld gebruik

Zorg altijd voor een goede virusscanner en een beschermende hoes. Verder adviseren wij om voor een langere garantieperiode te kiezen en een verzekering af te sluiten. Tablets en chromebooks raden wij om diverse redenen af voor onze vorm van onderwijs.


Office en online opslag (cloud)
Je hoeft geen officepakket aan te schaffen. Je krijgt namelijk van school een Office365-licentie. Daarbij is gratis online opslagruimte inbegrepen. We willen je ook graag verwijzen naar de website www.slim.nl, waar je tegen scherpe prijzen hardware, applicaties en accessoires aan kunt schaffen.
Schaf je laptop ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar aan. Je kunt er dan al een beetje aan wennen. Het is niet verstandig om allerlei zaken zoals bijvoorbeeld spelletjes te installeren. Je laptop zit dan vrij snel ‘vol’ en hij wordt dan veel langzamer. Vreemde applicaties kunnen de betrouwbaarheid van je laptop aantasten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt daardoor bijvoorbeeld bestanden kwijtraken.

Bezwaar?
Als het bezwaarlijk is een eigen laptop te kopen, verzoeken we ouders/verzorgers om contact op te nemen met de directie van de school om alternatieven te bespreken. Wij willen namelijk iedereen de mogelijkheid geven om bij ons onderwijs te volgen.

Hier leer je wat je in de toekomst nodig hebt en wat je wilt ontwikkelen

Een veilige, vertrouwde school waar je goed kunt leren

Inspirerend onderwijs waar je het beste uit jezelf haalt

Op Bergschenhoek kennen we elkaar en nemen we de tijd voor elkaar

Maak je eigen keuzes: wat kun je en waarin ben je geïnteresseerd?

Een open gebouw met fijne ruimtes en moderne leermiddelen

Bereid je voor op een mooie rol in de samenleving