Woensdag 9 november 2016 was een bijzondere dag voor onze derdejaars leerlingen. De leerlingen gingen op sollicitatiegesprek bij professionals op verschillende locaties in Pijnacker en Lansingerland.

dsc_0068De leerlingen hadden een sollicitatiebrief en een cv geschreven en zich in de klas voorbereid. De meeste leerlingen vonden het toch wel heel spannend, want een gesprek oefenen met iemand die je niet kent is toch wel heel anders dan met je mentor. Doel van deze ochtend is zeker bereikt; de leerlingen hebben nuttige tips en meer zelfvertrouwen gekregen. Hierdoor kunnen zij beter een stageplek of bijbaantje zoeken.

De gesprekken vonden plaats bij verschillende bedrijven, de gemeenten, Wounch, Rondom Wonen en de Bibliotheken. Hierdoor leerden de leerlingen ook op tijd te komen, de weg zoeken en netjes te wachten. Het ingevulde evaluatieformulier en de ervaringen werden in de klas met de mentor besproken. Het was dedsc_0073 meeste leerlingen honderd procent meegevallen.

Dit project is een samenwerking tussen SOB Oostland (Samenwerking Onderwijs Bedrijven) en Melanchthon Berkroden en 26 enthousiaste professionals. Als dank hebben onze leerlingen een boterkoek gebakken. Het was een geslaagde en leerzame ochtend en zeker voor herhaling vatbaar!