Afgelopen weken zijn al onze tweedejaars leerlingen per klas op bezoek geweest in de Tweede Kamer in Den Haag.

Sophie, Sophie en Melina uit klas 2F hebben een uitgebreid verslag geschreven.

 

Vandaag (30 januari 2017) moesten we om 8:15 verzamelen bij het station in Rodenrijs. Toen gingen we met de randstadrail naar Den Haag. Daar aangekomen moesten we nog een stukje lopen naar het gebouw en gingen we daarna naar de 4e verdieping. We liepen met een rondleider/begeleider een kamer in genaamd de Trêveszaal. We kregen allemaal een keycord. Nadat we de uitleg kregen over wat we gingen doen die dag gingen we een spel spelen. In groepjes van 5 personen moesten we vragen beantwoorden over de politiek. Als je die goed beantwoord had, kreeg je een muntje van 1 cent. Aan het eind van de dag mocht degene met de meeste muntjes een cadeautje uitkiezen.

Toen we klaar waren met een vragenronde gingen we naar buiten om een spel met tablets te spelen. Je ging in een tweetal vraagtekens op de tablet opzoeken in het Binnenhof, die moest je dan beantwoorden. Daarna gingen we weer naar binnen en gingen we bingo spelen. Als je valse bingo had moest je het Wilhelmus zingen. Dat was erg leuk om te doen!

Na een pauze van 10 minuutjes moest je je telefoon en tas inleveren. Nu gingen we met ze alle echt naar het gebouw van de Tweede Kamer. Daar gingen we eerst door de beveiligingscan en moest je grote sieraden, riemen en laarsjes in een bak leggen en kreeg je ze daarna weer terug. Daarna hing je vervolgens je jas op en gingen we met de roltrap naar boven. Toen kregen we een folder en gingen we de tweede kamer in. Toen gingen we daar zitten en kregen we een uitleg wat er allemaal gebeurd in de Tweede Kamer. Er werd ook verteld waar de partijen en personen zaten. Toen gingen we weer naar beneden met de roltrap en zagen we Geert Wilders. Toen we weer naar de beveiliging liepen pakte we onze jas en moesten we onze keycord inleveren. Vervolgens hadden we een halfuur voor ons zelf en gingen we daarna met de randstadrail naar huis.