Loopbaanoriëntatie (LOB)

In het kader van onze slogan ‘bewust de wereld in’  begeleiden we onze leerlingen in het maken van een juiste studiekeuze.  LOB is een doorlopende leerlijn LOB van leerjaar 1 t/m 4.

Leerjaar 1

Wat vind ik leuk en wat kan ik goed?

In leerjaar 1 ligt de nadruk op het ontdekken van de kwaliteiten van de leerlingen. Tijdens de het WereldPlan heb je de keuze uit  6 modules te kiezen die interessant voor je zijn. Tijdens elke module ga je op excursie. Aan het eind van elke module heb je een gesprek over jouw keuze. Wat vond je leuk en waar was je goed (reflectie). Tijdens de mentorlessen werk je aan de Talentmap. Daarin hou je vier jaar lang je eigen ontwikkeling bij.  Tijdens de MOL-gesprekken kijk je terug en vooruit.

 

Leerjaar 2

Wat kan ik goed en welke sector past bij me?

In leerjaar 2 ligt de nadruk op het ontdekken van jouw interesses in de bijbehorende sectoren (economie, zorg & welzijn, techniek en horeca). Alle sectoren worden behandeld zowel theoretisch als praktisch. Je bezoekt bedrijven en een MBO school. Je gaat naar een beroepenbeurs en neemt deel aan de techniekweek.

Natuurlijk werk je aan de Talentmap en reflecteer je volop tijdens het WereldPlan en samen met je mentor.

 

Leerjaar 3

Welk beroep past bij mij en welke sector moet ik kiezen?

In leerjaar 3 ligt de nadruk op het ontdekken van de diverse beroepen. Tijdens het WereldPlan doorloop je in de vorm van een carrousel van modules verschillende werkvelden, zoals consumptief, multi mediale producten, podiumtechniek, algemene techniek, zorg en welzijn, commercie en 3D tekenen. Je bezoekt diverse bedrijven in verschillende sectoren en een MBO school.

Je gaat vanaf april op stage. Tijdens de stage leer je belangrijke beroepsvaardigheden, zoals omgangsnormen, op tijd zijn, aan afspraken houden, samenwerken en reflecteren.

 

Leerjaar 4

Welke vervolgopleiding moet ik kiezen?

In leerjaar 4 ligt de nadruk op de keuze voor de vervolgopleiding. Tijdens de mentorlessen werk je aan het sectorwerkstuk. Dit is een groot zelfonderzoek naar je toekomst wensen en de vervolgopleiding die je hiervoor nodig hebt. De decaan heeft gesprekken met alle leerlingen en helpt je met het vinden van de juiste opleiding.

 

Om een goede keuze te maken richting een vervolgopleiding, wordt u begeleid door de mentor en door een decaan.

Mocht u vragen hebben over welke route te bewandelen, dan kunt u mailen naar dhr. de Bruin.