Bezoek onze open dagen

Afdelingen

Op Melanchthon De Blesewic komen leerlingen binnen met verschillende niveaus. De school bestaat dan ook uit twee afdelingen. Dit zijn de havo- en de mavo afdeling. Leerlingen met een mavo, mavo-havo, havo of havo-vwo advies kunnen zich bij ons aanmelden. 

Als alles goed gaat krijg je op de mavo na 4 jaar een prachtig mavo –diploma. Op de havo ontvang je na 5 jaar een havo- diploma.

Door de school lopend

Wanneer je het gebouw van De Blesewic binnenloopt valt meteen op dat de school relatief klein is. Dit heeft een groot voordeel: alle ongeveer 660 leerlingen zitten in één gebouw. We kennen elkaar daarom goed.

Op De Blesewic word je gezien. De Blesewic is door de ideale omvang groot genoeg om alle vakken aan te bieden en klein genoeg om een veilige leeromgeving te zijn. We kennen niet alleen je naam maar weten ook wie je bent.

De middelbare school zal soms heel anders zijn dan de basisschool. Zo krijg je op De Blesewic verschillende lessen op een dag, gegeven door een vakdocent. De lessen duren 40, 80 of 120 minuten. Door zoveel mogelijk in blokken van 80 minuten te werken heb je minder vakken op één dag.

Naast alle vakken hebben we op De Blesewic ook bijzondere World Experience programms’s.

Brugklassen

We hebben verschillende soorten brugklassen:
mavo
havo
mavo-havo

In welke brugklas je komt, hangt af van het advies van de basisschool en het onderwijskundig rapport. Daarnaast kijken we ook naar de uitslag van de citotoets (of van een vergelijkbare toets).

We luisteren heel goed naar jouw leerkracht van groep 8. En we praten natuurlijk ook met jou en je ouders.

De Blesewic kent ook een mavo-havo brugklas, na deze brugklas kijken we welke leerroute het beste bij je past.

Kennen en kunnen

Op een school gaat het vaak over het halen van goede cijfers. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor het rapport en de overgang naar het volgende leerjaar. Daarnaast vinden we op De Blesewic dat je ook ontwikkelt als mens. Sommige vaardigheden heb je je hele leven nodig. Daarom bieden we je naast de reguliere lessen workshops en cursussen aan, de zogenaamde Basic Skills. Uit een breed aanbod kun je zelf kiezen aan welke Skill je wanneer wilt gaan werken. Dit bespreek je met je coach. Daarnaast werken we hier op school met een ontwikkelrapport. Op dit rapport kun je zien hoe je ontwikkeling is op het gebied van o.a. deze vaardigheden: samenwerken, zelfstandig werken en presenteren. Het ontwikkelrapport krijg je in de eerste klas en gaat mee tot en met het eindexamen.

Aanmelden

De kans dat meer leerlingen zich voor het schooljaar 2018-2019 zullen aanmelden dan de school kan huisvesten is het komende jaar klein. Wij verwachten alle leerlingen met het juiste schooladvies te kunnen plaatsen. Bij vragen: bel of mail gerust naar mevr. H. van Royen ([email protected]).

Inschrijfprocedure

De plaatsing van een leerling op Melanchthon De Blesewic is afhankelijk van het advies van de basisschool en het bijbehorende onderwijskundig rapport. Een leerling met een duidelijk advies mavo, mavo/havo, havo of havo/vwo is van harte welkom op Melanchthon De Blesewic.

Vragen?