Welkom!
Ook als je van een andere middelbare school komt, zal je je snel thuisvoelen op De Blesewic. In vergelijking met veel andere scholen zijn wij een kleine school. We zitten allemaal in één gebouw en we kennen elkaar; niet alleen je naam, maar ook wie je bent. Je komt hier veel leerlingen tegen uit Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Maar ook uit Zoetermeer, Zevenhuizen, Moerkapelle, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan de IJssel, Pijnacker en Rotterdam.

Mavo en havo
Je kan hier mavo en havo doen. Op onze mavo dagen wij jou uit in 7 vakken eindexamen te doen doe je eindexamen in zeven vakken in plaats van zes, om daarna makkelijker door te stromen naar havo en mbo. Welke route je ook kiest, tot en met het eindexamen blijf je bekend en vertrouwd op onze school, bij onze docenten en in ons gebouw.

Coaching
Wie ben je? Wat kan je? Waar word je blij van, of juist niet? Wat wil je later gaan doen? Allemaal vragen die jou misschien bezighouden. Docenten van De Blesewic coachen je hierbij. Om de paar weken spreek je af. Zij stellen vragen, helpen jou antwoorden te vinden en houden jou – als het ware – een spiegel voor. Ze helpen je ook om keuzes te maken op school en voor daarna.

Your Hours
Elke week heb je in je rooster twee keuze-uren, waarin je extra ondersteuning inschakelt bij vakken die je moeilijk vindt. Leer je makkelijk, dan ga je meer ontdekken over een bepaald onderwerp, of soms een extra vakken volgen. Jij bepaalt, samen met je coach en misschien met je ouders/verzorgers.

World Experience
Superleuk: in klas 2 en 3 doe je mee met de World Experience en kan je kiezen uit lessen en workshops op het gebied van Technology, Sport, Business, Arts, Muziek & Theater. We hebben daarnaast interessante themaweken.

Nieuw gebouw
Vanaf augustus 2020 hebben we er een mooie nieuwe vleugel in ons gebouw bij. Hier vind je plekken voor coaching, science en beeldende vorming en plekken waar je zelfstandig kunt werken of lekker een boek kunt lezen.

Werken met verschillende materialen
Op De Blesewic werk je deels met boeken en schriften en deels met de computer. In klas 1 en 2 neem je elke dag je eigen laptop mee, vanaf klas 3 kies je zelf of je op je eigen laptop werkt of op een computer van school. Natuurlijk werken we ook met boeken en schriften, maar bij bijna alle vakken krijg je opdrachten waarvoor je een computer nodig hebt. Je levert zoveel mogelijk opdrachten digitaal in. Af en toe zul je opdrachten ook netjes geprint en ingebonden moeten inleveren. Mocht je een eigen laptop willen kopen, dan vind je hier tips.

jongen-achter-laptob

Your Hours

Coaching

World Experience

We Talks

Tijdens de dagopeningen praten we over wat ons bezighoudt

Leer je staande houden in de (digitale) wereld van nu en morgen

Een gloednieuw gebouw met plekken voor coaching, science en beeldende vorming

In klas 1 en 2 studievaardigheden aan het begin van het schooljaar, ook begeleidingsadvies voor ouders

Coaching: wie ben je? Wat kan je? Wat wil je doen, ontdekken en ontwikkelen?

Informatie avond 20 november voor ouders en leerlingenuit groep 7/8- 19:00- 21:00