Aula
De aula is een ontmoetingsplek waar je – na je les of in een tussenuur– kunt samenkomen met vrienden om uit te rusten, te socializen of te eten. Na de verbouwing is er meer ruimte in de aula en biedt de prachtige tribunetrap 70 extra zitplaatsen. In de aula kies je zelf de plek die bij je past. Dat kan zijn aan gewone tafels en stoelen, aan de hoge tafels met krukken, op de tribunetrap of op één van de loungebanken. De aula is een multifunctionele ruimte die ook ingezet wordt voor informatieavonden, schoolfeesten, toneelvoorstelling, een muzikaal moment, diploma-uitreikingen en andere activiteiten.

Leerlingwerkplekken
Na de verbouwing kent De Blesewic een drietal leerlingwerkplekken. Twee op de eerste verdieping van het huidige gebouw en één op de tweede verdieping van de nieuwbouw. Hier kun je zelfstandig werken aan je schoolwerk of heb je een coachgesprek met je coach.

De leerlingwerkplekken worden ook als bijschakelruimte ingezet door de docenten in de lokalen in de omgeving. Deze plekken bevorderen en stimuleren samenwerking, zelfstandig werken en leren en zijn uitnodigend, sprankelend en flexibel.

Theorielokaal
Onze theorielokalen zijn ingericht met de nieuwste touchscreens en nodigen je uit om samenwerkend te leren. Het meubilair kan op verschillende manier gebruikt worden. Zo zit je soms in groepen, in een U-opstelling of twee-aan-twee.

Sciencelab
Het sciencelab is het centrum van de begane grond in de nieuwbouw en wordt omgeven door 4 lokalen voor biologie, natuurkunde en scheikunde. In het laboratorium is er gelegenheid om individueel, in groepen of klassikaal practica te doen voor de binask-vakken en het nodigt je uit om je kennis in de praktijk te brengen. Leerlingen voor een vak als O&O doen hier onderzoek voor hun opdrachtgevers en werken modellen uit. Hier leer je vaardigheden voor de toekomst.

Creatieve ruimten
Op De Blesewic vinden we het belangrijk dat ook het creatieve deel van je brein wordt geactiveerd. Met de vakken drama, muziek en beeldende vorming leer je andere vaardigheden en stimuleren wij je je talenten te ontwikkelen die je kunnen helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Op diverse plekken word je dan ook uitgenodigd om deze creatieve kant van jezelf te laten zien.

Een prachtig nieuw lokaal beeldende vorming biedt je alle ruimte om 2D of 3D aan de slag te gaan. Daarnaast is er een grafische werkstudio waar je op grafische PC’s digitaal leert werken. Denk hierbij aan foto- en videobewerking, het leren werken op een tekentablet maar ook 3D-printen.

Studio 51 is ons lokaal voor drama en muziek. In een theatersetting kan je werken aan improvisaties, monologen, kleine en grote voorstellingen en leer je jezelf vooral op diverse manieren te uiten. Bij het vak muziek leer je natuurlijk niet alleen de theorie maar ben je vooral zelf bezig met het maken van muziek op gitaar, keyboard, drum, piano of djembé. Met de verbouwing wordt het lokaal uitgebreid met twee ware studio’s. In de grote studio kun je met een kleine band spelen en zelfs muziek opnemen. In de kleine studio is juist gelegenheid tot het bewerken van muziek op de daarvoor bestemde PC’s. Hoe cool is het opnemen en bewerken van je eigen muziek?

Your Hours

Coaching

World Experience

We Talks

Melanchthon De Blesewic wenst alle leerlingen succes en sterkte tijdens het onderwijs op afstand

Een gloednieuw gebouw met plekken voor coaching, science en beeldende vorming

Melanchthon De Blesewic volgt de richtlijnen van het RIVM op, wij communiceren over de ontwikkelingen via de mail

Coaching: Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je doen, ontdekken en ontwikkelen?