Persbericht: Feestelijke start nieuwbouw Melanchthon De Blesewic

Na jaren van wachten is het eindelijk zover. Op dinsdag 12 maart is de spreekwoordelijke ‘eerste’ paal geslagen voor de nieuwbouw van Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk. Hiermee voltooit Christelijke Scholengemeenschap Melanchthon de vernieuwing van al haar vestigingen in Lansingerland en Rotterdam.

Dylan Broekhuizen, de oudste leerling, en Amber Groenendijk de jongste leerling gaven het startschot voor de nieuwbouw en het heien van de eerste paal. In het voorjaar van 2020 staat er een prachtige nieuwe aanbouw aan het huidige gebouw. Tevens vindt een grote interne verbouwing plaats om ook het huidige gebouw toekomstproof te maken.

Met het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw komt er een einde aan een lange tijd van wachten. De semi-permanente noodlokalen die in 1997 als tijdelijk huisvestiging werden geplaatst, zijn toe aan vervanging. Daarnaast vraagt het vernieuwde onderwijsconcept van De Blesewic om uitbreiding en aanpassing van de bestaande accommodatie. In het nieuwe onderwijsconcept YOU-WE-WORLD staat de leerling centraal en maakt zelf keuzes in zijn onderwijsprogramma. Iedere leerling heeft een eigen coach waarmee hij intensief spreekt. Naast leren wil De Blesewic leerlingen ook aanmoedigen om vaardigheden te ontwikkelen en ervaringen op te doen buiten de schoolmuren in de zogenaamde Basic Skills en World Experience.

Vanaf 2016 werden de voorbereidingen voor de bouw getroffen en in oktober 2017 vond de zogenaamde doordecentralisatie plaats, waardoor Melanchthon De Blesewic zelf kon beschikken over de gelden die voor bouw en onderhoud door het ministerie ter beschikking worden gesteld. Het aantrekken van de bouw zorgde echter voor vertraging van de start van het project. Met het slaan van de eerste paal kijkt iedereen nu reikhalzend uit naar een nieuwbouwuitbreiding van ruim 2000 vierkante meter in het voorjaar van 2020.

Architectenbureau Van den Berg Groep uit Houten maakte in 1995 het ontwerp van het huidige gebouw en heeft nu een vernieuwende en moderne aanbouw ontworpen. De bouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf Van der Leqc en Droogers uit Bleiswijk.