“De jeugd van tegenwoordig” staat in een ongelooflijk mooie en uitdagende wereld en zij bepalen mede hoe onze toekomst eruit zal zien. Zij hebben ons wel nodig om daarin de goede keuzes te kunnen maken en hen klaar te stomen voor de vele mogelijkheden die er voor hen zijn. En dat is enorm dankbaar werk! Het is daarom zo belangrijk dat zij zien en voelen dat de school en de ouders of verzorgers er zijn om hen te helpen en begeleiden. Zowel de ouders als de school willen het beste voor elk kind en daarom staan wij graag naast u als ouder/verzorger en werken we graag met u samen. Wij streven ernaar om snel contact met u op te nemen en omgekeerd hopen we ook dat u snel contact opneemt met ons als u iets wil vragen.

20150826_200626bEn dat begint voor ons al op de eerste schooldag, direct na de zomervakantie: wij starten het schooljaar op met een jaarstartgesprek. In een persoonlijk gesprek van ongeveer 20 minuten maakt u kennis met de mentor van uw kind. En wij met u! Zo kunnen we verwachtingen naar elkaar uitspreken en weet u gelijk met wie u dit schooljaar contact kunt opnemen om uw vragen te kunnen stellen.

Enkele weken na het begin van het schooljaar, maar ook later in het schooljaar, organiseert elk leerjaar een informatieavond. Daar zien we u graag weer, ten eerste om u te kunnen informeren over onze school en ten tweede om de eerste resultaten van uw kind te ontvangen middels de cijferkaart. Maar, en dat is misschien wel het belangrijkste: u laat hiermee aan uw kind zien dat u school heel belangrijk vindt, stiekem vindt uw kind het heel fijn als u er bent op deze avonden! Tijdens deze informatieavonden kunt u uw vragen stellen, maar u kunt ons natuurlijk ook altijd bellen (010-4526138) of langskomen op school.

Medewerkers ouderbetrokkenheid

mob-1617Om u geheel wegwijs te maken in onze school, ook als dat beter lukt in uw eigen taal, hebben wij twee medewerkers ouderbetrokkenheid in dienst. U kunt hen altijd bellen met uw vragen en zij kunnen u ook benaderen als dat nodig is. Op informatieavonden zijn zij aanwezig, om de relevante informatie desgewenst voor u te vertalen. Daarnaast verzorgen de medewerkers ouderbetrokkenheid bijeenkomsten en cursussen voor ouders. Praten met je puber is zo’n cursus; samen met een groep moeders bespreken zij de veranderingen tijdens de puberteit en hoe daarmee om te gaan.
Onze medewerkers ouderbetrokkenheid zijn mevrouw Ayse Doga (06-51618447), zij spreekt ook Turks, en mevrouw Zahra Nazoume (06-51619202), zij spreekt ook Arabisch en Marokkaans.

Nieuwsbrief

Twee keer per jaar ontvangt u een ouder-nieuwsbrief. We informeren u daarin over datgene wat er in de school gebeurt, of is gebeurd. Ook staan er verschillende ‘Wist u datjes’ in en u ziet in beeld en tekst wat er in elk leerjaar heeft plaatsgevonden.

SMS-systeemcontact-met-ouders-2

Wij maken gebruik van een sms-systeem, waarbij de ouders direct een sms’je op hun telefoon krijgen als hun kind te laat is geweest op school, ongeoorloofd afwezig is of als herinnering voor een belangrijke activiteit. Als ’s ochtends plotseling het eerste lesuur moet worden uitgeroosterd, bijvoorbeeld door ziekte van een docent, ontvangt u ook hierover een sms’je. Deze dienst bieden we u als service, zodat u goed geïnformeerd bent over de school.

Vragen / opmerkingen

Wilt u meer weten over Melanchthon Kralingen, stel dan hieronder uw vraag. Wij streven ernaar om uw vraag binnen een dag te beantwoorden.

Stel een vraag