“Ik ben ongelofelijk blij en trots dat wij zo nauw kunnen samenwerken met een school, die zich zo betrokken voelt bij een wijk als deze!”

Mooie woorden van dr. T.C.M. Kemperman, de directeur van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Vandaag zette hij zijn handtekening onder een samenwerkingscontract met Melanchthon Kralingen. Namens Melanchthon ondertekende drs. N. van den Eijkel MME, onze algemeen directeur, hetzelfde contract, waardoor vanaf nu de samenwerking officieel is!

‘It takes a village to raise a child’

Het is de school gelukt in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Rotterdam om een servicepunt te realiseren van de bibliotheek in het nieuwe gebouw aan het Vredenoordplein. Melanchthon Kralingen is daarmee de eerste school in Rotterdam die een eigen servicepunt krijgt van de Centrale Bibliotheek. 

Met ingang van schooljaar 2018-2019 zullen de eerste lessen gegeven gaan worden in het nieuwe gebouw. Bij de taallessen en het vak Nederlands is lezen al een belangrijk onderdeel van de les. Met een servicepunt van de bibliotheek in het gebouw, wil de school het belang van lezen nog beter uitdragen en de mogelijkheden daarvan dichtbij brengen, zowel voor de leerlingen van de school, maar ook voor de bewoners om de school heen.

Leerlingen van Melanchthon Kralingen die een beroepsopleiding volgen, zullen dit servicepunt samen met en onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker zelf runnen. Administreren is een belangrijk onderdeel van hun opleiding, die op deze manier praktisch kan worden ingevuld, terwijl andere leerlingen gaan voorlezen voor de kinderen in de wijk. Zo ontstaat voor alle partijen een situatie waaruit grote voordelen worden gehaald.

Wij zijn minstens net zo blij en trots met deze samenwerking, zowel voor onze leerlingen, als voor de buurtbewoners!

Meer foto’s in het fotoalbum.