Wij zijn er nog niet overheen; een week geleden zagen we onze vierdeklassers voor het laatst. :’-(
Maar wel op een fantastisch moment: de diplomering! Wat een feestelijke avond, wat hebben we gelachen… en gehuild en wat hebben jullie dit verdiend!

Om 19.00 uur startte de avond: de geslaagden werden met een knallend nummer en onder daverend applaus de Kom En Zie Kerk binnengebracht. Toch hier en daar wat zenuwen, maar vooral vol verwachting naar dat ene moment: het ondertekenen van je diploma. Tegelijkertijd de afsluiting van een prachtige schooltijd maar ook het toegangsbewijs voor een mooie toekomst!

Na de officiële momenten, waarin meneer Maharban terugblikte naar de diversiteit in een inclusieve samenleving, wat wij graag uitdragen, feliciteerde hij de 86 geslaagde leerlingen. Maar liefst 96% van de leerlingen die waren begonnen aan dit schooljaar, konden binnen enkele ogenblikken trots hun diploma in de lucht houden. “Ik ben geslaagd!”

De leerlingen werden niet zomaar naar voren geroepen. Geen ‘alfabetische volgorde’ of ‘per klas’… Nee, de docenten hadden een hilarisch filmpje gemaakt om de verschillende type leerlingen naar voren te roepen. De ‘stappentellers’, de ‘diva’s’, de ‘prison breaks’, en de ‘maar ik bemoei niet’… ze kwamen allemaal voorbij! Na een uur ongeveer had iedereen zijn of haar diploma… iedereen? Nee… Dunya… was zij nou gewoon vergeten?

Meneer Van den Eijkel, de hoogste directeur van Melanchthon, was hoogstpersoonlijk door Dunya benaderd. Gewoon brutaal vragen of hij jouw diploma wil komen tekenen. En hij wás er, speciaal voor Dunya, om haar een uniek diploma te geven: het enige Melanchthon diploma ooit, waar zijn handtekening op staat!

Daarna werden nog enkele leerlingen speciaal in het zonnetje gezet. Leerlingen met buitengewoon goede prestaties, zoals een 9,3 op je centraal examen halen voor Engels! Of wat te denken van Chaimae: zij was vanavond de enige met een diploma waar cum laude op stond. Wat een topprestatie!
Toen ook de schattige foto’s voorbijkwamen van toen deze kanjers nog in leerjaar 1 en 2 zaten, kon de avond niet meer stuk.

In het fotoalbum vind je nog veel meer foto’s!

De foto's zijn gemaakt door J. Meester, S. van Ostaay en Vatres Media