Melanchthon Kralingen is een gezonde school, met gezonde leerlingen en gezonde docenten.
Hoe mooi zou het zijn dat we dit altijd kunnen waarmaken!? Helaas overkomt het ons ook wel eens dat we geveld worden door een verkoudheidje of een griepje. Helaas.

Maar, ons schoolbeleid is wel gezond. Een goede gezondheid is het belangrijkste wat we hebben en wij streven ernaar om daaraan in de school veel te doen.

Sporten
Wij beschikken over een eigen gymzaal èn een dansstudio, waar we ook diverse fitnessapparaten hebben staan. Naast de reguliere gymlessen kunnen leerlingen ook na schooltijd sporten en/of dansen op school. Wij doen mee in de schoolcompetities van Challenge010 (zaalvoetbal, boksen, basketbal en dansen) en sinds deze is gestopt in 2019, organiseren we dit grotendeels zelf in samenwerking met Excelsior, de SKVR en eventueel andere partijen.

In leerjaar 4 doen de leerlingen aan sportoriëntatie: we gymmen veelal niet in onze gymzaal, maar bij sportverenigingen in de buurt. Deze initiatieven hebben er toe geleid dat veel van onze leerlingen lid zijn geworden van een sportvereniging en sommigen van hen momenteel zelfs op topniveau presteren. Oud-leerlingen Tarik Tahiri is Nederlands Kampioen hink-stap-sprong, Aylin Akdeniz Europees Kampioen taekwondo, maar we hebben ook verschillende talenten voortgebracht in andere sporten.

Ook de docenten sporten na schooltijd op school, in onze fitnessruimte. Elke maandagmiddag organiseert een van onze gymdocenten een sportmiddag voor de docenten.

Genotmiddelen
Onze school is rookvrij: in en om de school mag niet worden gerookt, ook niet tijdens schoolactiviteiten! Hetzelfde geldt voor alcohol en uiteraard voor drugs; daar horen ook de lachgaspatronen bij en gameverslaving.
Wij voeren hier ook actief beleid op: het thema genotmiddelen komt binnen de lessen Mens & Natuur aan de orde, maar ook bij de lessen leefstijl en godsdienst. De mentor bespreekt dit thema tijdens het mentoruur met (individuele) leerlingen waarbij dit speelt. Op de informatieavonden voor ouders wordt het in elk leerjaar bespreekbaar gemaakt. Als wij raakwaar en/of alcohol aantreffen bij een leerling, dan worden de ouders hierover geïnformeerd en volgt een passende sanctie. Zie hierover de download onderaan deze pagina.

Indien u als ouder vragen heeft hierover, kunt u altijd contact opnemen met de mentor van uw kind, of desgewenst de smw’er en/of vertrouwenspersonen op school.
Schoolmaatschappelijk werkster: mw. A. Doga
Vertrouwenspersonen: mw. S. van Ostaay, dhr. F. Altas
(010) 452 6138

Voor meer informatie, of vragen die u liever bespreekt buiten de school, kunt u terecht bij Youz, zij zijn gespecialiseerd in hulp en begeleiding aan leerlingen die te maken hebben met verslavingsproblematiek.

Kantine
Wij beschikken over een eigen kantine, dat wordt beheerd door Zo-Vital. Leerlingen kunnen daar een broodje kopen, of iets anders. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie of vet bij de bereiding van de broodjes. In de school zijn energiedrankjes niet toegestaan, ook niet bij schoolactiviteiten.

Downloads
Reglement Alcohol en Drugs