Het begint bijna een traditie te worden: voor de derde keer in 7 jaar tijd ging een groep enthousiaste leerlingen en docenten op studiereis naar Istanbul, in de vakantie, gewoon omdat het kan…

Zaterdagochtend 24 februari, 7.15 uur, de eerste dag van de voorjaarsvakantie. Geen tijdstip om je te melden op school! Toch druppelden 20 leerlingen en 9 docenten vrolijk, of soms nog half slapend, de school binnen. Bepakt met een flinke koffer, of alleen wat handbagage.
Geheel vrijwillig had deze groep zich opgegeven om in hun vakantie naar Istanbul af te reizen. Voor een ‘vakantie’, maar toch ook gewoon voor ‘school’. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Zaterdagavond landden we op Atatürk Airport en een uur later zaten we in ons hotel. Of voor wat daarvoor doorging. Want het hotel had duidelijk niet gerekend op zo’n grote groep en kon niet gelijk voldoen aan onze wensen. Na snel schakelen konden we de volgende dag verhuizen naar een ander hotel, dat wel was berekend om onze groep en ook voldeed aan onze wensen!

Natuurlijk bezochten we alle mooie plekjes van Istanbul: Topkapi, Dolmabahçe, Süleymainye Moskee, Aya Sofia, Sultanahmet, Taksim, Yerebatan Saray, de Grand Bazaar, Ortaköy en Kadiköy (Azië), maar bovenal hebben we enorm genoten van elkaar: wat een leuke groep hadden we dit jaar en er zijn vriendschappen voor het leven ontstaan!

Moe, want amper geslapen natuurlijk, landden we op 1 maart in de volle kou weer op Schiphol. Tweeënhalf uur vertraagd vanwege dezelfde kou, maar dat betekende vooral dat onze reis nóg langer mocht duren dan al was gepland. En dat was absoluut geen straf!

Bekijk meer foto’s in het fotoalbum.