Veel doen en ontdekken
Al vanaf het eerste leerjaar ga je ‘proeven’ aan de praktijk. Dat is belangrijk, want zo ontdek je wat bij je past en welke richting je straks wilt kiezen. Van al je ervaringen en opdrachten hou je een – digitaal – portfolio bij, met begeleiding van je mentor.

Beroepen ontdekken
Het is best moeilijk om aan het einde van de tweede klas te kiezen voor de goede studierichting. Daarom begeleiden we je heel goed bij het maken van keuzes die bij jou passen. We organiseren veel activiteiten om te ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je doet mee met projectweken, bijvoorbeeld over het milieu, de middeleeuwen of CSI Melanchthon. Je krijgt ook het vak praktische sector oriëntatie (PSO), zodat je goed weet wat elke beroepssector inhoudt. Regelmatig ga je voor PSO op ‘bliksemstage’: dan mag je een middag meekijken in een echt bedrijf, bijvoorbeeld een installatiebedrijf, een bejaardentehuis of een advocatenkantoor. Ook nodigen we je ouders een paar keer uit om technische bedrijven te bezoeken, zodat ook zij ontdekken hoe mooi en interessant de techniek is. Uiteindelijk maak je, samen met je ouders, de keuze voor de sector waarin je verder wilt in de bovenbouw.

samen-werken

Leren voor het leven
Je leert op Melanchthon Kralingen niet alleen voor een vervolgopleiding en een beroep. Wij vinden het ook belangrijk dat je je staande kunt houden in de maatschappij van nu en straks. En dat jij later een mooie bijdrage kunt leveren aan jouw omgeving, de stad en de wereld. In klas 2 ga je op maatschappelijke stage. Je doet dan iets waar jij goed in bent voor iemand of een organisatie die hulp kan gebruiken. We bezoeken in leerjaar 1 ook allerlei gebedshuizen, zodat je leert over andere religies en culturen. Ook besteden we veel aandacht aan jouw gedrag op school. Altijd vanuit een positieve invalshoek!

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’