“It’s the most wonderful time of the year…”

Al weken voorafgaand aan de kerstweek zijn de klassen bezig met een inzamelingsactie voor Serious Request: in elke klas staat een spaarpotje om geld in te zamelen voor gezinnen die uit elkaar zijn gerukt door oorlog of natuurgeweld. De school is supergezellig aangekleed: overal lichtjes en natuurlijk een mooi versierde kerstboom. En tijdens de pauzes klinken de bekende kerstliedjes zachtjes op de achtergrond. Het is echt ‘the most wonderful time of the year’!

Kerstgala

In de laatste week voor de kerstvakantie wordt al behoorlijk toegeleefd naar het kerstgala op donderdagavond. Inmiddels een supergezellige traditie waar DJ Thomas al snel de aula in beweging krijgt. Speciaal voor deze avond was een speciaal Snapchat Geofilter gemaakt die behoorlijk is gebruikt; maar liefst 7597 mensen hebben ons filter voorbij zien komen! Aan het einde van de avond, toen alle voetjes al behoorlijk pijn deden, werd traditioneel geëindigd met ‘Last Christmas’, waarbij alle docenten de dansvloer op werden geroepen door meneer Maharban.

Kerstvieringen

Vrijdag kwamen de leerlingen op school voor de kerstvieringen, want lekker dansen is leuk, maar waar gaat kerst nou ook al weer om? Dit jaar hadden we een heuse challenge bedacht: de herbergier (die verdacht veel leek op meneer Van Velzen) zat met een dilemma. Hij had ene Jozef en zijn zwangere vrouw Maria weggestuurd. Met verschillende uitdagende opdrachten moesten de leerlingen zorgen dat ze onderdak konden regelen voor hen. Soms met de tong uit de mond werden de opdrachten vakkundig en serieus uitgevoerd.

Serious Request

Intussen werd in de lokalen samen gewerkt aan een paar opdrachten, onder het genot van een zelf meegebracht hapje en drankje. Samen zijn, samen leven, samenleven werd hierdoor benadrukt. Aan het einde van de dag werd iedereen met een welgemeende kerstgroet een hele fijne vakantie toegewenst. En Serious Request heeft € 1500,- bijgeschreven gekregen, de opbrengst van de inzamelingsactie van alle klassen. Trots!

Meer foto’s vind je in het fotoalbum Kerst 2017