Dit was altijd mijn droom: naar het Muiderslot! Ik hoop dat ik in de stoel van Sinterklaas mag zitten… dat is mijn grootste droom!Akram, 1A

Het gebeurt niet vaak dat de busrit naar een excursie toe minstens net zo leuk is als het uitje zelf. Bij het jaarlijkse bezoek van leerjaar 1 aan het Muiderslot is dat zeker het geval: het sfeertje zit er gelijk goed in in de partybus op weg naar het middeleeuwse kasteel!

In vier groepen bezoeken we de valkenier, lopen we de ridder- en torenroute en krijgen we een rondleiding door het kasteel. Verschillende spreekwoorden en gezegden passeren de revue. We nemen een kijkje in de kerker; is dat nou een echte rat? 
We ervaren waarom de trappen ongelijke treden hebben en altijd met de klok meedraaien, we dragen een maliënkolder en andere middeleeuwse kleding, en we spelen fanatiek het mezekauwenspel!

Maar we kunnen natuurlijk niet vertrekken voordat we de nodige selfies hebben gemaakt. Als we vervolgens teruglopen realiseren we ons plotseling weer dat we terug naar school worden gereden met de partybus… en het werd party!!

Meer foto’s vind je in het fotoalbum.