infoavond bewoners vredenoordpleinMelanchthon Kralingen wacht al jaren op nieuwbouw en onlangs heeft de gemeente Rotterdam het Vredenoordplein aangewezen om deze nieuwbouwplannen te kunnen verwezenlijken.
Op een bewonersinformatieavond op woensdag 24 juni, in ons gebouw aan de Oudedijk, is de buurt hierover geïnformeerd door de gemeente en hebben verschillende buurtbewoners hun mening hierover kunnen ventileren. De buurtbewoners gaven daarbij aan te erkennen dat onze school een nieuw gebouw nodig heeft en zagen dat wij zeer goede resultaten boeken. Desondanks waren er ook veel vragen naar de gemeente over met name de procedure van besluitvorming en de mate van betrokkenheid.

Onze algemeen directeur Nico van de Eijkel heeft aangegeven begrip te hebben voor deze vragen en graag in gesprek te gaan met de bewoners. Een groep van 6 tot 8 personen kan deelnemen aan een klankbordgroep om daarin mee- en op te denken met de school over de exacte invulling van de plannen.

UPDATE 09-01-2017:

De laatste week voor de kerstvakantie is met de contractondertekening met Capels Streekbouw B.V. en KIN Installatietechniek de nieuwbouw voor Melanchthon Kralingen eindelijk een feit. Een belangrijk moment voor de vestiging die al jaren wacht op nieuwbouw. Nu gaat het eindelijk gebeuren. De bouw start in januari. De verwachting is dat dit anderhalf jaar zal duren.

contractondertekeniing-300x300

Foto v.l.n.r.: Peter van der Knaap, Margriet Noordhuizen, Nico van den Eijkel, Cock Bouman