Wanneer je op het internet zoekt op Philipp Melanchthon, dan vind je vrij eenvoudig allerlei informatie over hem. Philipp is geboren in 1497, leefde in de tijd van Maarten Luther, zijn echte naam is Phillip Schwarzerdt en hij was een filosoof en theoloog. Dit is slechts een greep uit alle informatie die je over hem kunt vinden.
Maar sinds wanneer is zijn naam gekoppeld aan de Melanchthon-scholen? Wie heeft dat bedacht? Bestonden alle vestigingen toen al? Hoever gaat de historie van de vestigingen terug? Dit zijn vragen die bij mij leefde toen ik zo’n vier jaar geleden bij Melanchthon kwam werken. De antwoorden lagen niet voor het oprapen en de beschikbare informatie was vaak beperkt en versnipperd.
Gelukkig waren er collega’s binnen onze scholengroep die hier wél veel van af wisten. Samen met de werkgroep hebben we bedacht hoe we alle informatie overzichtelijk, duurzaam en toegankelijk in beeld konden brengen. En het resultaat mag er wezen: een mooie website die een overzichtelijk beeld geeft van de geschiedenis van onze scholengroep!
Het adres van de website is: https://tijdlijn.melanchthon.nl
Natuurlijk kun je de website bezoeken op je mobiel, maar voor de beste ervaring mét alle details, raden wij je aan de tijdlijn te bekijken op je laptop of computer.
Op de hoofdpagina vind je alle informatie over de scholen die op enigerwijze een relatie hebben met onze scholengroep. Klik op het Melanchthon-icoontje van een specifieke school voor meer details.
Alle informatie op de website is met grote zorgvuldigheid samengesteld, maar mocht je van mening zijn dat er iets niet klopt of heb je aanvullende informatie, dan ben je van harte uitgenodigd om dit te delen. Dit kan op de pagina van de school via ‘bewerking voorstellen’ met het potloodicoontje.
Veel dank gaat uit naar de werkgroepleden:
Marianne van Eck (Business School), Jos Meester (Kralingen), Geert van der Niet (Schiebroek), Martine Roozen (CVO-SSO) en in het bijzonder Mischa Kuster (Mavo Schiebroek). Hij is verantwoordelijk geweest voor de brug tussen de websitebouwers en Melanchthon.
Hartelijke groet,
Vincent Haringa