Diplomering 2020

Begin van dit schooljaar ‘beloofden’ we aan elkaar dat iedereen zou slagen en het jaar gezamenlijk zouden afsluiten met een mooie en feestelijke diploma-uitreiking; toch voor velen de mooiste dag uit je leven so far

Hoe anders is dit jaar geëindigd! Halverwege maart gingen de scholen plotseling dicht, aanvankelijk was deze extra ‘vakantie’ niet eens vervelend, maar na een week werden de meeste leerlingen al wel onrustig. Nog iets later werd besloten om de eindexamens te skippen. Te skippen! Dat was voor het laatst gebeurd in de Tweede Wereldoorlog!

Een periode van grote onzekerheid brak aan. Dat is sowieso in de examenperiode, maar nu was het anders. Sommige leerlingen konden relaxed achteroverleunen: zij stonden er goed voor. Maar anderen hadden dat eindexamen nog echt nodig om hun diploma veilig te stellen. En een herkansing, “resultaatverbeteringstoets, rvt” heette dat, zou een toets zijn over de gehele leerstof; niet bepaald een prettig vooruitzicht!

Het is daarom een enorme topprestatie dat deze groep, 110 leerlingen, ondanks de corona-maatregelen allemaal zijn geslaagd – 100%! Wie daar schamper over doet, heeft onvoldoende benul van de impact van deze periode! Het zijn kanjers, die 4 jaar lang hebben gestreden en nu terecht mogen shinen op hun diplomering.
Door alle coronamaatregelen zag deze er anders uit dan we gewend zijn. Feestelijk: ja. Mooi en warm: ja. Maar ‘anders’…

Bekijk alle foto’s hier.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’