DIPLOMERING 2021

Hoe organiseer je een goede diploma-uitreiking als er beperkingen zijn vanwege corona? Met die taak was het team van leerjaar 4 al heel lang bezig. Gelukkig werden er net op tijd wat versoepelingen aangekondigd èn… zijn wij al een paar jaar een “Excelsior-school”. En kregen we opeens het briljante plan om gewoon een brutale vraag te stellen: “Kunnen wij onze diplomering in jullie stadion organiseren?”

Dat bleek nog niet zo eenvoudig, maar wij houden wel van een uitdaginkje! En zo konden we voor donderdag 8 juli alle leerlingen uitnodigen in het stadion van Excelsior. Gewoon met alle geslaagden tegelijk, en met hun ouders of verzorgers.

En dat waren er nogal wat dit jaar, want iedereen is geslaagd: 100% op bbl, 100% op kbl en ook 100% op de mavo. En dat is in een jaar met een schoolsluiting, coronamaatregelen en online lessen een wereldprestatie van onze leerlingen! Sara slaagde zelfs CUM LAUDE op de mavo, met een gemiddelde van een 8,2 op haar eindexamens!
It takes a village to raise a child zegt een mooi Afrikaans gezegde: het hele dorp is nodig om een kind te laten opgroeien. Dus ook een felicitatie aan alle ouders of verzorgers, andere familieleden en het hele team van onze school!

Wij zeggen nu vaarwel tegen deze groep kanjers en we zeggen ook: de deur van Melanchthon Kralingen is nooit gesloten voor jullie!

Ben je benieuwd naar nog meer foto’s, klik dan hier.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’