Schaatsen

De scholen gaan dicht en bereid u voor op online lessen na de kerstvakantie” was de boodschap van minister-president Mark Rutte vlak voor de kerstvakantie in de persconferentie. Er was nog veel onduidelijk over de “omikron-variant” en de eerste signalen waren zorgelijk.

Wij hadden echter al besloten dat we dit jaar sowieso weer wilden gaan schaatsen op Schaatsbaan Rotterdam, als het ook maar even mogelijk was. En het was mogelijk, dus donderdag 13 januari stonden de leerlingen van leerjaar 1 en 2 in de rij om hun schoenmaat door te geven. Toen eenmaal de ijzers waren ondergebonden, zwierden de leerlingen over het ijs. De een iets soepeler dan de ander, maar allemaal met enorm veel plezier en lol!

Het ging daardoor niet eens alleen over wat je ervan leert, maar vooral om hoe fijn het is om te sporten – sámen te sporten! Even was positief ook weer echt positief, even voelden we weer wat een boost je krijgt van zo’n gezellige sfeer, woorden die in de afgelopen periode vaak een hele andere betekenis kregen.

Wij laten ons niet langer beperken door corona, maar leren omgaan met corona. Het was een superleuke dag, net iets wat iedereen even nodig had!

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’