Upside Down

Social media is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Hyves en Partypeeps zijn allang verleden tijd, Twitter en Facebook hopeloos verouderd. Instagram, Snapchat en TikTok, dat zijn dé social media van deze tijd!

Een auto is enorm handig om je te verplaatsen, maar wie niet weet hoe je een auto moet besturen, is een gevaar op de weg. Daarom heb je er een rijbewijs voor nodig. Voor social media heb je niet zo iets: iedereen kan een account aanmaken en iedereen kan communiceren met iedereen. Superhandig! Social media zijn hele mooie middelen om iets over jezelf te delen en met anderen in contact te komen… maar dan moet je ook weten hoe dat veilig en verantwoord kan!

Terwijl leerjaar 1 op school een projectdag had over mediawijsheid, stapte leerjaar 2, met een coronatoegangsbewijs, in de bus naar Amsterdam. Zij hielden op straat diverse straatinterviews met voorbijgangers over social media en liepen daarna binnen in het Upside Down Museum. Een museum dat mede is opgericht door influencer Anna Nooshin en vol zit met grappige reallife filters en effecten.

Om gelijk in de stemming te komen, liepen we door een ronde gang, waarin alles draaide. Of toch niet? We namen een sprong in de ballenbak, hingen ondersteboven in een wc-pot (?) en stapten een heus vliegtuig in. Of… niets is wat het lijkt! Maar, de lol was zéker wat het leek…

Ben je benieuwd naar meer foto’s en filmpjes, check dan het fotoalbum.

Jij bent belangrijk!

Kan je meer, dan doe je meer

‘Extra’ is hier heel gewoon

Duidelijke regels, waar we ons aan houden

Uitgeroepen tot ‘Excellente School’