Nieuwe gebouw Melanchthon Kralingen officieel geopend
Al vanaf het begin van dit schooljaar is het nieuwe gebouw van Melanchthon Kralingen aan het Vredenoordplein in gebruik. Donderdag 18 oktober is het gebouw ook officieel geopend door onder andere wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme de heer Said Kasmi (D66).

In de afgelopen weken zijn de buurtbewoners en oud-leerlingen van de school al uitgenodigd om het gebouw te komen bezichtigen, maar nu is het dus ook echt officieel geopend. Wethouder Kasmi verklaarde het gebouw voor geopend door samen met Dunya Bouroukba (leerling 4C) de heer D. Maharban (adjunct-directeur Melanchthon Kralingen), de heer N. van den Eijkel (algemeen directeur Melanchthon) en mevrouw P.G.L. Römer (docent Nederlands) een grote strik dat voor deze gelegenheid om het gebouw was geplaatst open te trekken.

Tijdens het officiële gedeelte sprak socioloog Iliass el Hadioui, verbonden aan de Erasmus Universiteit, over de kansen voor het onderwijs in de grootstedelijke context; het belang van zien en gezien worden. Dat principe wordt door Melanchthon Kralingen al jaren omarmd en resulteerde de afgelopen jaren in slagingspercentages van 100%, het nieuwe gebouw biedt nu nog meer mogelijkheden om de leerlingen met een mavo- of vmbo-advies uit de buurt het beste onderwijs bieden.

Zo beschikt het gebouw aan het Vredenoordplein over een eigen bibliotheek, dat ook beschikbaar is voor de wijk. Daarmee is Melanchthon Kralingen de eerste school in Nederland die een servicepunt van de Centrale Bibliotheek heeft in het schoolgebouw. In het buurthuis, ook in het gebouw, kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, soep of een broodje, geserveerd door de leerlingen van onze school. En ook de eigen gymzaal en dansstudio zijn buiten de schooltijden te gebruiken voor de verenigingen uit de buurt. Zo willen we laten zien dat de school een functie heeft in en voor de wijk en dat  onderwijs zich niet beperkt tot de vier muren van een gebouw.

Leuk was dat ook oud-wethouder van Onderwijs en huidige minister van Volksgezondheid, de heer Hugo de Jonge de gasten toesprak via een vlog. Eerder deze week had hij dat in de school opgenomen en hij sprak grote waardering uit voor het gebouw en de wijze waarop de school het onderwijs heeft georganiseerd. Ook enkele leerlingen hadden een – hilarische – vlog gemaakt om het gebouw te laten zien.

De leerlingen van Zorg & Welzijn hadden intussen in de eigen keuken geweldige hapjes bereid die werden uitgeserveerd aan de aanwezige gasten, terwijl Jeanet de Silhouet op ludieke wijze de silhouetten van de gasten knipten, conform het logo van de school. De gehele opening bezorgde zangeres Evelyne Kallansee de gasten kippenvel met enkele prachtige nummers, soms ondersteund met nostalgische beelden van voorheen… Al met al een dag om met trots op terug te kijken – en nu weer aan het werk!

Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum.
Bekijk hier het artikel in De Ster Online.
Bekijk hier het artikel in de Havenloods.

Fotocredits: N.M. Leffers – LEFFotografie