Open oproep kunstenaars prijsvraag

Melanchthon, een instelling voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam, gaat een nieuw gebouw realiseren voor één van haar VMBO-scholen (vestiging Kralingen). Het ontwerp ziet u in figuur 1. In dit gebouw komen in de gevel 3 betonplaten die verfraaid moeten worden met een kunstwerk. Hiervoor zoeken wij een kunstenaar met affiniteit met het maken van reliëfs.

Inspiratie:

Wij zijn op zoek naar een kunstwerk dat tot de verbeelding spreekt. Van de kunstenaars verwachten wij dat zij zich verdiepen in de school en wellicht ook in de plek waar het gebouw komt. We verwachten dat iets van hun bevindingen terugkomt in de uitstraling van het kunstwerk.

 Techniek:

Beton wordt in een mal gegoten. Van de kunstenaar wordt aan bijdrage verwacht in het vervaardigen van de mal, maar technisch zal deze gemaakt worden door de betonwarenfabriek. Beton kan niet uit al te fijne reliëfs bestaan, dan breekt het af. Figuur 2 geeft een beeld waar u aan moet denken bij een betonreliëf.

 Procedure:

Tot 05 juni kunt u uw portfolio en eventuele korte motivatie in woord of beeld (maximaal 1 A4) insturen aan Erik van Ruijven via mailadres [email protected]

Nog dezelfde dag kiezen wij 3 à 4  kandidaten die wij het meest aansprekend vinden voor deze opdracht. Onder hen zullen we een besloten miniprijsvraag houden, waarin gevraagd wordt een (aanzet) voor het kunstwerk voor de gevel te maken. Het ontwerp van de winnaar zal uitgevoerd worden. Voor de nadere uitwerking daarvan is een honorarium van € 4000,- beschikbaar. Voor de nummers 2 en 3 is een vergoeding beschikbaar van € 500,-. Het kunstwerk moet volledig uitgewerkt zijn op 30 juni.