“Laat mij elke dag om kwart voor acht komen… ik blijf tot vijf uur! Als ik maar weer terug kan komen…” – Baran Arslanbas

Donderdag 30 november zit de school weer vol met gelukkige en succesvolle oud-leerlingen en mensen uit het bedrijfsleven. Trots vertellen ze over hun huidige werk of opleiding èn over hun tijd op onze school! “Hoe de leraren je hier helpen, dat gaat zo niet meer op het mbo hoor! Daar moet je het zelf maar uitzoeken...”


In elk lokaal zitten onze Role Models, elk vanuit een andere achtergrond. Soufiane Tanouti vertelt vol passie over zijn eigen bedrijf. “Wat hebben jullie een fantastische leerlingen nu zeg, veel beter dan in mijn tijd!”, zegt hij veel te bescheiden. Hij vergeet wat een topper hij toen al was en nu nog steeds is! “Ik zit nu op het HBO, maar een paar jaar geleden zat ik op Melanchthon Kralingen”, vertelt Nadine Monteiro trots; om maar aan te geven dat je met een goed vmbo-diploma nog heel veel kanten uit kunt! Natuurlijk waren de ‘twinnies’ er ook weer: Maryam en Fatima Bahida hadden weer dozen vol met zelfgemaakte speculaasjes en andere koekjes, alsof zij dat nodig hebben om hun enthousiasme kracht bij te zetten. “Wij hebben ook een eigen Facebook- en Instagramaccount: @twinniesplacebakery… U kunt gewoon bij ons bestellen en wij leveren wat u maar wilt!” De eerste opdracht is zojuist binnen gehengeld!

“Het is zo leuk om hier weer rond te lopen, ik hoor hier gewoon, maar ik voel me nu ook anders. Groter. Ontwikkeld…” zegt Amel Ouercheffani vol trots. Vorig jaar glansrijk geslaagd, nu vertelt ze vol enthousiasme over haar huidige opleiding. “Ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, maar ik mis jullie echt heel erg!”. Youssef Khouch doet nu de opleiding Sport & Bewegen en zegt heel eerlijk “hoe de leraren hier met je omgaan… dat is niet meer op het Zadkine! Maar wij hebben wel een grotere aula, hahahaha”.

Het is zo leuk om al die oud-leerlingen weer te zien en bovenal voelen we ons zo trots als we horen dat Ebrar, Batuhan, Aysenur, Sherany, Amel, Baran, Maryam, Fatima, Nadina, Esma, Ayse, Wendy, Bouchra, Youssef, Rana, Aliye, Noura, Halima en Ilknur en al die anderen gelukkig zijn, het goed doen en succesvol zijn. Trots op wat ze doen en   trots op wie ze zijn! Wij hebben een klein steentje mogen bijdragen aan het succes van deze mooie mensen! Dat maakt het onderwijs zo fantastisch…

Meer foto’s in het fotoalbum