“Hé, jullie hebben wel talent hoor, kom zondag naar mijn Touzani School, ik heb nog wel plaats voor een paar talentvolle meisjes!”

Onze leerplichtambtenaar, mevrouw Ardita Nici, komt regelmatig bij ons op school werken. Intussen spreekt ze met leerlingen die te laat zijn gekomen, of al best vaak ziek zijn geweest. “Goed dat er op jullie school nauwelijks wordt gespijbeld”, valt haar op. “Ik ben onder de indruk hoe goed jullie de absentie bijhouden en onder controle hebben!”

15 maart is de Dag van de Leerplicht. Op 6 februari worden we gebeld: leerplicht, Ardita, aan de lijn. “Zou het mogelijk zijn om een filmpje op te nemen op jullie school, voor de Dag van de Leerplicht?” Impulsief is het antwoord ‘ja’, nog voordat ze kan zeggen dat het “overmorgen, donderdag 8 februari wordt opgenomen…” We zien een organisatorische uitdaging, maar natuurlijk gaan we het proberen te regelen. “Oh ja, en het wordt opgenomen met Soufiane Touzani, ken je die?” En óf we Soufiane Touzani kennen… wereldkampioen pannavoetbal, bekend van zijn tv-programma Tiki-Taka-Touzani. Zo’n 10 jaar geleden, nog voor zijn bekendheid, heeft hij al eens wat clinics voor ons gedaan. Zo zie je maar: Melanchthon haalt het beste in je naar boven!

Donderdag 8 februari stond Touzani dus in onze school. De leerlingen die in de vlog zouden meespelen waren aanvankelijk nog best zenuwachtig, maar Touzani is zo relaxed dat alle spanning er snel af was!
Terwijl de leerlingen rustig voetbalden in onze eigen pannakooi, interviewde meneer Touzani, wij mogen nu Soufiane zeggen, enkele leerlingen. “Nee, ik heb nog nooit gespijbeld, school is belangrijk voor mijn toekomst!”, een andere leerling: “Op mijn vorige school heb ik wel eens gespijbeld, ja… maar sinds ik op Melanchthon Kralingen ziet niet meer!”

Uiteraard gaat Soufiane niet weg zonder een potje panna tegen de aanwezige leerlingen. Nadat iedereen is gedold door hem, neemt hij uitgebreid de tijd om foto’s te maken, handtekeningen uit te delen en de Snapchats in te spreken van verschillende leerlingen. “Hé, jullie hebben wel talent hoor, kom zondag naar mijn Touzani School, ik heb nog wel plaats voor een paar talentvolle meisjes!”, zegt hij tegen een aantal meisjes…

En zo liep hij nog even de school in. Soufiane Touzani. Wereldkampioen panna.

Meer foto’s in het fotoalbum.