Ontdek jouw wereld

Een leerling aanmelden bij Melanchthon Mathenesse

Melanchthon Mathenesse is een christelijke vmbo voor de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg. Ook hebben wij een praktische MAVO, voor leerlingen die niet alleen willen leren uit boeken, maar juist ook willen leren in de praktijk.

Melanchthon Mathenesse is een kleine, veilige school met zo’n 350 leerlingen. Wij gaan er vanuit dat onze leerlingen goed onderwijs verdienen, van goede docenten, in een mooi gebouw. Daar werken we elke dag hard aan.

Wij vinden het belangrijk dat we goed contact met onze ouders onderhouden en nodigen hen een aantal keer per jaar uit om, samen met de leerling, te kijken wat goed gaat en wat eventueel moet verbeteren.

De keuze voor een niveau stellen we zo lang mogelijk uit. We bieden onze leerlingen de kans om te laten zien wat ze kunnen en waar mogelijk op te stromen naar en hoger niveau.

Leerlingen houden van praktische vakken. daarom bieden we een mooi programma wereldlessen aan waarin leerlingen kunnen ontdekken in welke wereld(en) zij zich willen verdiepen en welke vervolgopleiding na 4 jaar goed bij hen past.

Onze leerlingen zijn zeer aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Na onze school stromen ze door naar het mbo of de havo, afhankelijk van hun niveau. Indien zij over de goede vaardigheden beschikken, en daar helpen wij ze uiteraard bij, is een prachtige baan met een mooi salaris gegarandeerd!

Download en bekijk hier onze folder!

Reportage: Melanchthon Mathenesse: Rotterdam Foto: Gertjan Kooij