Meneer Biekman is met pensioen!

Na heel veel jaar op Mathenesse gewerkt te hebben is meneer Biekman eindelijk met een welverdiend pensioen. Alle leerlingen en collega’s hebben inmiddels afscheid genomen van meneer Biekman.

Er was ook een speciaal reünie moment voor meneer Biekman. Oud mentor-leerlingen hebben ook afscheid kunnen nemen. Sommige hebben meer dan 20 jaar geleden bij hem in de klas gezeten en zijn nu zelf vader!
Meneer Biekman heeft een mooie speech gehouden. Deze willen we graag delen want hij is zo mooi en is eigenlijk een boodschap voor alle leerlingen van Mathenesse: toen, nu en voor de toekomst!

Mathenesse bedankt meneer Biekman en wenst hem en zijn gezin heel veel succes en gezondheid toe!

Meneer Biekman:

“Ik heb me altijd heel erg betrokken gevoeld bij het welzijn van de leerlingen en ik heb, net als de andere docenten hier aanwezig, altijd geprobeerd een klein steentje bij te dragen op weg naar een hopelijk mooie toekomst. En zeker als mentor heb ik die verantwoordelijkheid steeds gevoeld en ik heb die kans altijd met beide handen aangegrepen, ook al waren ze nooit helemaal compleet (gebaar met handen), Maar ach, niemand is perfect. Ook de leerlingen niet, soms kwamen ze naar me toe: meneer ik had het niet goed geleerd, heeft u het al nagekeken? Dan zei ik ja en stak mijn hand op (gebaar). Oh, een 5 meneer? Nee een vier-en-een-half! Aan de andere kant kwam er ook eens een keer een leerling naar mij toe en die zei: ik heb voor een ander vak uw vingers gescoord. Nou zei ik, dat is dan niet zo best. Nou meneer, ik vind een negen-en-een-half best goed!

Dus beste oud-leerlingen, wat fijn dat jullie hier zijn, daar ben ik oprecht blij mee. Ik heb geprobeerd jullie iets mee te geven op het gebied van wiskunde en het leven zelf en ik hoop dat jullie dat hebben gewaardeerd.

Graag wil ik nog iets zeggen aan de oud-leerlingen voor wie ik mentor ben geweest. Ik weet dat het leven voor jullie niet altijd makkelijk is geweest en misschien is dat nog steeds zo. Altijd liggen er verleidingen op de loer die misschien wel aantrekkelijk lijken maar lang niet altijd de beste keus zijn. En daar gaat het om: je bent zélf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt in het leven. En van de juiste keuzes krijg je misschien niet meteen een Ferrari voor deur, maar wel een rustig geweten. Je moet voor jezelf bepalen wat goed voor jou is en wat niet. Wat écht bij je past en wat niet. Als je dat steeds in de gaten houdt, is de kans groot dat je een gelukkig leven krijgt.

Dus: ik wens jullie jullie allemaal een heel mooi leven toe en de wijsheid om nu en in de toekomst de juiste keuzes te maken”.