Mathenesse Mavo

Past de Mathenesse Mavo bij jou? Op Mathenesse kun je ook voor de mavo terecht. Vmbo theoretische leerweg (TL) en mavo zijn hetzelfde. Wij hebben een speciale mavo, met veel aandacht voor praktijk. In kleine klassen krijg je de kans om een bijzonder programma te volgen waarbij je veel leert en veel ontdekt.

Onze mavo is bijzonder. Zo krijg je vanaf klas 1 al vakken zoals economie, Duits en natuurkunde. Natuurlijk krijg je ook alle andere vakken op de mavo zoals Nederlands, wiskunde, gym, kunst & cultuur, mens & maatschappij en rekenen.

Naast alle theorievakken die je op de mavo krijgt, werk je ook veel in de praktijk vanaf klas 1 tot en met klas 4. De praktijk vindt plaats in het nieuwe vak ‘Technologie en Toepassing’ (T&T). In de lessen werk je in groepjes aan een opdracht. Je maakt dingen, verzint oplossingen voor problemen of start een eigen bedrijfje in projecten. Technologie is niet alleen techniek, maar heeft ook alles te maken met geld, ondernemen, design, verzorging, cultuur en sport. Technologie en Toepassing is een examenvak. Technologie is de toekomst: voor jongens én meiden.

Kader/Basis

Op Mathenesse ga je vanaf het eerste jaar veel richtingen uitproberen en proeven aan de praktijk. Weet je wat je wilt, dan ga je steeds meer die kant op. Weet je het niet, dan blijf je proberen, ook in klas 2.

Aan het einde van de tweede weet je wat je wilt en kies je één van onze vier opleidingen:

  • Produceren, Installeren en Energie voor als je bijvoorbeeld elektricien, goudsmid of lasser wilt worden. Wil je meer weten?
  • Mobiliteit en Transport voor als je bijvoorbeeld automonteur of schadehersteller wilt worden. Wil je meer weten?
  • Horeca, Bakkerij en Recreatie voor als je bijvoorbeeld in de horeca of toerisme wilt werken. Wil je meer weten?
  • Zorg en Welzijn voor als je bijvoorbeeld in de kinderopvang of kraamzorg wilt werken. Wil je meer weten?

Je gaat dan echt in de praktijk werken op onze mooie beroepsafdelingen en stage lopen bij bedrijven.