Donderdagmiddag 6 december gingen we met de Randstadrail naar Den Haag. In groepjes beantwoordden we in wedstrijdvorm allerlei vragen over ministers, fractieleiders en wetgeving. Daarna waren er in het DemocratieLab individuele vragen. Een certificaat met je eigen persoonlijke politieke voorkeuren was hier de beloning.

In het Tweede Kamergebouw zagen we Henk Krol van 50PLUS, Thierry Baudet van Forum voor Democratie, minister van binnenlandse zaken Kajsa Ollongren en politiek verslaggever Joost Vullings.

 

Vanwege contacten die Yash heeft binnen de VVD, konden we -heel uitzonderlijk- in de fractiekamer van de VVD uitgebreid spreken met kamerlid Martin Wörsdörfer.

Het ging onder andere over het economisch perspectief voor jongeren. Door de toenemende digitalisering en robotisering zullen, volgens hem, veel banen verdwijnen maar nog veel meer nieuwe ontstaan. Je hele leven bij een baas werken is verleden tijd, jobhoppen wordt de toekomst.

Als afsluiting van deze middag hebben we op de publieke tribune van de Tweede Kamer nog een klein stukje van een debat bijgewoond. De uitreiking van de dagprijs -een koffiemok- was, niet verwonderlijk, voor Yash op de voet gevolgd door Jade en Tommy. Wanneer we in de lesstof bezig zijn met politiek, zullen we nog regelmatig terugdenken aan deze gezellige en boeiende middag.

 

H.  Stiksma