Melanchthon MAVO Schiebroek doet mee aan finale Groot Jongerendebat Rotterdam 2017

Op dinsdag 12 december j.l. hebben drie leerlingen van Melanchthon MAVO Schiebroek meegedaan aan de finale van het Groot Jongerendebat 2017 in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis.

Dertien scholen voor Voortgezet Onderwijs uit stad en regio deden in 4 debatrondes hieraan mee. Deze finale was het sluitstuk van een traject dat begon in oktober met een debatwedstrijd bij ons op school waarbij Ayman, Melanthe en Yash wonnen. Na twee trainingsmomenten verdedigden zij op een hele goede manier de eer van onze school tijdens de finale.

De finale bestond uit debatrondes met voorbereide stellingen zoals De stem van jongeren moet dubbel tellen bij verkiezingen en Leerlingen op de basisschool moeten alleen cijfers krijgen voor hun inzet.

 

Daarnaast waren er twee rondes waarin een stelling ter plekke werd gegeven en de deelnemers zelf kozen of ze voor of tegen waren. Hier waren de stellingen: Vlees eten is slecht en Het leren van ons volkslied het Wilhelmus moet verplicht worden in het onderwijs.

Onze drie finalisten gingen naarmate de dag vorderde steeds meer los, durfden meer emoties te laten zien, schakelden steeds beter en reageerden sneller en gevatter op de tegenstanders. Ondanks dat wij net niet in de prijzen vielen, vonden onze deelnemers het toch een zeer geslaagde wedstrijd die vooral meer inzicht geeft over hoe het erin de politiek aan toe gaat.