Afgelopen dinsdag was de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Mark Harbers, bij ons op bezoek. Hij kwam langs om te vertellen over migratie en over zijn functie. Eerste begon hij over migratie te praten, niet alleen over het begrip migratie in het algemeen maar ook over zijn eigen ervaringen hiermee. Bijvoorbeeld Lily en Howick, de Armeense kinderen die afgelopen zomer voornamelijk in het nieuws waren.

Vervolgens mochten we allemaal een kaartje uitzoeken met een begrip erop, dat te maken had met migratie. Met begrippen zoals: vluchteling, vooroordelen, kinderen, asiel, ect. Hij vroeg aan ons waarom we dat kaartje hadden gekozen en vervolgens ging meneer Harbers er een uitleg bij geven.

   

Wij hadden vragen voorbereid voor de staatssecretaris met de klas. We hadden ze opgedeeld in verschillende categorieën: Algemeen, Criminaliteit en Politiek en Media. Van iedere categorie hebben we één of meerdere vragen gesteld. We kregen op elke vraag antwoord.

Ten slotte hebben we een quiz gedaan die hij voor ons had voorbereid. Het ging over migratie. Wat wel fijn was, was dat de vragen meerkeuzen waren J. Er was voor de winnaar ook een kleine prijs, een powerbank. Deze is gewonnen door Tommy.

Wij vonden het een hele leuke en leerzame ochtend en hebben er ook echt iets van geleerd. 

Door: Emilie en Tommy (Mavo4)