Digitale open dag

Vrijdag 5 februari werden ouders en kinderen digitaal verwelkomd op de open dag van Mavo Melanchthon Schiebroek. Gezien alle coronamaatregelen kon het dit jaar helaas niet in fysieke vorm plaatsvinden.

Hier was creatief op ingespeeld door de digitale bezoekers al filmend via een Teams meeting een kijkje in de school te geven. Dat betekende dat vier vakdocenten druk vloggend door de school heenliepen en op bezoek gingen bij collega’s die een kort lesje hadden voorbereid: Van interactief een beat maken bij Jur de Graaf (“Zoek een ‘boem’, ‘ka’ en ‘ping’ geluid!”), aan de slag met open en gesloten stroomkringen met behulp van lampjes bij Simon Evenblij (“Open jullie stoppenkast!”), tot een actieve kennismaking met alles wat het Mavo Melanchthon Schiebroek te bieden heeft aan gymapparatuur bij Dennis Graauwmans en Dennis Leeman (“Wisten jullie dat wij hier een heuse klimwand hebben? Bij welke school vind je dat middenin Rotterdam?”).

Leerlingen waren ook van de partij bij deze introlesjes. Zo werd de beat bij muziek door twee leerlingen gemaakt, vertoonden anderen hun acrobatische kunsten op het springkussen in de gymzaal en hielpen leerlingen mee bij lessen van Barbet van der Hoeven (Frans) en Mariam Al-Kelani (Maatschappijpijleer).

Het was al met al wennen met alle bekende opstart problemen (wifi verlies, door elkaar heen praten, jezelf tijdens de rondleiding buiten sluiten, net te weinig tijd voor alle lessen en vragen, etc.). Het fysieke contact werd aan beide kanten gemist, maar ondanks dat het anders ging dan normaal werd de dag als een succes ervaren bij alle partijen. We zagen veel lachende gezichten, hebben veel vragen beantwoord en hebben op creatieve wijze veel van onszelf laten zien. Bovenal, en wellicht het allerbelangrijkste, waren al onze gasten in staat gesteld een gevoel bij het Mavo Melanchthon Schiebroek te krijgen en kunnen zij de komende periode met het hart kiezen voor een school die past.

“Bedankt voor de rondleiding! Luc en vriendje Stan (klasgenootje Luc) waren enthousiast en hebben ondanks de afstand een goed beeld gekregen.”

-Eén van de bezoekers aan de digitale open dag bij het Mavo Melanchton Schiebroek

Tekst: Jeffrey Klavert

Molenvijverles

Molenvijverles

LO2, Muziek en tekenen

docent-begeleiding

Mavomentormiddag

meisje-in-de-klas

P(hilippus)-dag

Mavo en havo: één team, één gebouw en keuze voor extra vakken

Een kleine en veilige school, waar iedereen elkaar kent en mensen echt gezien worden