SPONSORLOOP MELANCHTHON MAVO SCHIEBROEK BRENGT RECORDOPBRENGST OP

SCHIEBROEK – Traditiegetrouw hebben de eerste en tweede klassen van Melanchthon MAVO Schiebroek in juni hun sponsorloop gehouden. Om een zo hoog mogelijk geldbedrag bijeen te schrapen kozen zij voor een sponsorloop waarbij leerlingen geld inzamelen door rondjes te rennen. De bedoeling was dat de sponsorloop aan het einde van de sportdag gedaan zou worden. Het extreem warme weer die dag gooide roet in het eten… Waarop de docenten lichamelijke opvoeding (LO) besloten de loop te verplaatsen naar hun reguliere LO-lessen. “Je zag aan de leerlingen dat de accu echt leeg begon te raken. Het is dan niet verantwoord om de leerlingen óók nog een sponsorloop te laten lopen”, aldus docent LO Dhr. Graauwmans.

Het heeft de opbrengst wellicht goed gedaan, er is een recordbedrag van maar liefst € 3.500 bijeen gelopen! De keuze om dit jaar Voedselbank Rotterdam als goed doel te kiezen om het bedrag aan te schenken was snel gemaakt. “We hebben een vreemd jaar achter de rug waarbij steeds meer gezinnen een beroep moeten doen op de Voedselbank. Dit kwam ook naar voren in een mentor-leerling gesprek. We hebben dan ook direct contact gezocht met de Voedselbank. Zij vonden het een fantastisch initiatief dat ze graag wilden ondersteunen.”

Leerlingen van het Melanchthon MAVO Schiebroek zijn dan ook door hen uitgenodigd om de cheque persoonlijk te komen overhandigen in het distributiecentrum. Direct een mooie gelegenheid voor de leerlingen om te zien hoe de voedselbank te werk gaat en hoe vanuit het centrum alles wordt gedistribueerd.  

“Ik wil namens jullie namens vele gezinnen in Rotterdam bedanken voor dit enorme bedrag. Met jullie energie en inspanning zorg je ervoor dat anderen eten”, aldus dhr. Korteweg

v.l.n.r. Dhr. Graauwmans / Rachana Tomoidjojo / Olivier Janssen Bouwmeester / Niek de Vogel / Maaike Rodenburg / dhr. Korteweg
Molenvijverles

Molenvijverles

Mainport/Airport

docent-begeleiding

Mavomentormiddag

meisje-in-de-klas

P(hilippus)-dag

Mavo en havo: één team, één gebouw en keuze voor extra vakken

Een kleine en veilige school, waar iedereen elkaar kent en mensen echt gezien worden