de jonge onderzoeker

Bouwen met hout, ontwerpen met afval, solderen. Je krijgt een gastles van een sieradenontwerpster en bedenkt als een echte industrieel ontwerper je eigen product. Wie wint de prijs voor het origineelste product? Je bezoekt een bedrijf waar ze je van alles kunnen vertellen over het belang van techniek en technologie. Ben jij een techneut, dan is De Jonge Onderzoeker echt iets voor jou.

 

 

Leerlingen van Melanchthon Business School op bezoek bij aannemersbedrijf van der Lecq en Droogers.

Donderdag 4 April waren twintig 1e klas leerlingen van Melanchthon Business School, tijdens hun talentblok “de Jonge Onderzoeker”, op bezoek bij aannemersbedrijf van der Lecq en Droogers. Onder de bezielende leiding van Jan Droogers samen met opzichter Gert Schuring van 3B wonen werden de leerlingen rondgeleid door het nieuwbouwproject “Tuinen Oost” in Bleiswijk.
Een unieke gelegenheid voor de leerlingen om eens een kijkje te nemen in de wereld van de bouw. Zeker uniek, omdat het nieuwbouwproject aan de overkant bij het kantoor van van der Lecq en Droogers ligt en omdat hier alle stadia van een nieuwbouwproject te zien waren, van de heipaal in de grond, tot de compleet betegelde badkamer aan toe.
Voor de ene leerling een extra bevestiging om later timmerman te worden, voor de andere een gelegenheid om te kijken hoe zijn toekomstige krantenwijk eruit gaat zien. Al met al een zeer geslaagd evenement.