Het was weer tijd voor de jaarlijkse reis naar de politieke hoofdstad van Europa. De reis stond volledig in het teken van Europa en de Europese politiek. Twee dagen lang werden de leerlingen ondergedompeld in de Europese geschiedenis, wetten, Brexit en alles over de gemakken van Europa die we als gewoon zijn gaan beschouwen.

Donderdag begon de dag al vroeg, om 07.30 stonden (bijna) alle leerlingen klaar voor vertrek en om 08.00 konden we dan in de bus richting Brussel. Om 10.30 kwamen we aan op het station en begon onze eerste wandeling door de regen. Gelukkig klaagde de leerlingen niet en konden zij na een wandeling van 30 min het centrum van Brussel gaan verkennen.

Na de verkenning en de lunchpauze stond het bezoek aan het Parlementarium gepland. In dit interactieve museum werden de leerlingen goed voorbereid op hun bezoek aan de Europese Unie dat hierna op het programma stond. Eenmaal aangekomen bij de Europese Unie kregen de leerlingen een presentatie en mochten zij natuurlijk naar de grote vergaderzaal. Na deze twee activiteiten was het tijd om richting het hostel te lopen en een welverdiende avondmaaltijd te nuttigen zodat de leerlingen genoeg energie hadden voor een sportief avondje bowlen.

Na een goede nachtrust waren alle leerlingen weer fris en fruitig klaar voor dag twee. Na een gezamenlijk ontbijt kregen de leerlingen wat vrije tijd om mooie beelden voor de vlogopdracht te kunnen filmen. Na de lunch was het tijd voor het laatste Europese onderdeel van de reis, want we gingen nog naar Het huis van de Europese geschiedenis. Een museum dat het verhaal van de Europese Unie van begin tot eind vertelt. Elke verdieping had zijn eigen tijdsgeest en eigen leuke interactieve activiteiten.

Na deze laatste activiteit was het tijd om de Europese wijk van Brussel te verlaten en richting de bus te lopen. Het bleek nog een behoorlijk lange reis terug te worden, want na een fikse vertraging van anderhalf uur kwamen we pas om 20.30 eindelijk weer veilig aan op station Rotterdam Centraal. Wij willen alle leerlingen van 4F hartelijk bedanken voor twee geslaagde dagen!