INFORMATIE AANMELDEN 2017

Melanchthon Schiebroek is opgericht in 1958 en is een open christelijke school voor gymnasium, atheneum & havo. Onze school heeft een apart brugklasgebouw.  Een leerling van onze school zei laatst: "Op Melanchthon Schiebroek kan ik helemaal mezelf zijn."
Is onze school misschien iets voor jou?

Van goed naar beter
Wij weten dat je graag mooie resultaten wilt halen op school. Dan ben je bij ons aan het goede adres: we zijn trots op onze hoge slagingspercentages! En wij gaan je helpen jouw doelen te bereiken. Onze docenten doen elke dag hun best om hun lessen zo interessant mogelijk te maken voor jou. We houden rekening met verschillen in tempo en niveau. Wij maken extra tijd voor je vrij als je dat nodig hebt.

Met elkaar
Wij vinden het belangrijk dat je snel nieuwe vrienden maakt en dat je je snel thuis voelt op Melanchthon Schiebroek. Op onze school leer je natuurlijk van alles. Van wiskunde tot Engels, van sport tot muziek. Je leert niet alleen over jezelf maar ook over de ander. Hoe werk je op een prettige manier samen? Hoe ga je om met iemand die anders denkt dan jij? Dit gaan wij samen met jou ontdekken.

Jong Leiderschap
Op Melanchthon Schiebroek helpen we je "een goede leider van jezelf" te worden, zelfstandig te zijn, beslissingen te nemen en in actie te komen. Tijdens gesprekken met je mentor en met docenten zullen deze onderwerpen vaak aan bod komen. Op onze school leer je zelf je tijd in te delen zodat je genoeg vrije tijd overhoudt voor sport, een bijbaan of hobby’s.

Extra's
Op onze school gebeurt van alles! Je kunt dan denken aan studiereizen, excursies, muziekavonden, kersttoneel, sportdagen, schoolfeesten, filosofiedebatten en Open Podium. Het Open Podium houden we in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Bij het kersttoneel maken de leerlingen de teksten samen met docenten en ook de decors worden zelf gemaakt. Ook de docentenband treedt graag op bij speciale gelegenheden.